Skvelá jahodová zarolovaná torta

Máte rady rolády ale netrúfate si na ne, lebo sa vám cesto už potrhalo či nepodarilo zarolovať? Tak vyskúšajte túto tortu. Je to obdoba rolády, ale rolujú sa len malé pásy až z nich vznikne takto chutne vyzerajúca tortička. Celkový polomer z tohto množstva cesta na na ca. 20cm. Ak chcete vyrobiť väčšiu tortu, odporúčam vyrobiť 2 cestá.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 80g kr. cukru
  • 100g hl. múky

Suroviny plnka:

  • 1 šľahačka
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 vanilkový cukor
  • jahodová marmeláda
  • 150g jahôd

Postup:

  • Vajíčka šľaháme s cukrom na najvyššom stupni 8-10 minúť až vznikne komplett tuhá pena.
  • Pridáme už len múku, ktorú jemne zapracujeme aby sme nezničili nadýchanosť cesta.
  • Na veľký plech dáme papier na pečenie a nalejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 10-15 minúť, až začne cesto voniať. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo cesto chladne si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuha.
  • Cesto potrieme po povrchu marmeládou a potom ho pokrájame na 5 pásov, ktoré sú podľa možností rovnako široké. Ak sú okraje cesta nerovné, tak ich odstránime.
  • Na to nanesieme šľahačku a rozotrieme.
  • Časť jahôd pokrájame na malé kocky. 2-3 ks si necháme na ozdobu.
  • Na šľahačku nanesieme jahody a zašneme roľovať. K tomu si pozrite najlepšie video. Roľujeme jeden plát za druhým ako pri slimákovom domčeku.
  • Na záver ozdobíme tortu zvyšnou šľahačkou a zvyšnými jahodami.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*