Rýchly šalát zo slovenskej ryže – Riso šalát

Na prípravu používam slovenskú ryžu, alebo aj Riso cestovinu ako sa volá v Taliansku, ale možno použiť aj inú drobnú cestovinu ako napríklad tarhoňu.

Suroviny:

  • 1 šálka (200ml) cestoviny – slovenská ryža
  • 3 šálky vody
  • 1 červená paprika kápia
  • 2 jarné cibuľky prípadne červená cibuľka
  • 1/2 hlávky šalátu romana
  • 6-8 ks veľkých olív
  • 1 malá konzerva kukurice
  • pažítka a petržlenová vňať
  • 4 PL kvalitného oleja (repkový, olivový)
  • citrónová šťava z 1/2 citróna
  • soľ, čierne korenie, sušené čili alebo sumak

Postup:

  • Vodu necháme zovrieť, osolíme ju a pridáme slovenskú ryžu. Necháme variť 15 minút do mäkka, potom zlejeme z vody a necháme vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme zeleninu. Papriku, cibuľku, olivy a šalát pokrájame na drobno a dáme do misky. Takisto pokrájame vňať a pažítku, kukuricu zlejeme z vody a pridáme.
  • Šalát dochutíme soľou, čiernym korením prípadne sušeným čili a marinujeme olejom, citrónovou šťavou.
  • Na záver všetko dobre premiešame.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Rýchly šalát zo slovenskej ryže – Riso šalát

Na prípravu používam slovenskú ryžu, alebo aj Riso cestovinu ako sa volá v Taliansku, ale možno použiť aj inú drobnú cestovinu ako napríklad tarhoňu. Suroviny: Postup:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Predjedlo – Figy zapečené s feta syrom

    Toto chutné predjedlo je skvelou a rýchlou pochúťkou s jesennou arómou. Na jeho prípravu budete potrebovať minimum surovín aj času a výsledok bude zaručenou lahodkou.


  • Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Plnené kuracie prsia za menej ako 30 minút

    Tento fantastický pokrm používa celé kuracie prsia. Na to aby sa mäso dobre tepelne upravilo sa najskôr pečie z prudka na panvici a neskôr dopeká v trúbe aby sa aj zvnútra dostatočne upravilo. Celá príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a výsledkom budú tieto super šťavnaté kuracie prsia.


  • Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Slávnostné hrnčekové rezy s nekatrinkami

    Tieto lahodné rezy obsahujú nektarinky tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto nektariniek môžete takisto použiť aj broskyne či marhule. Skvelý nedelný derzert. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*