HomePecieme Kvások – základný recept

Kvások – základný recept

Comments : 17 Posted in : Pecieme, Sladké, Základné recepty on by : lydia.argilli

Veľa ľudí má problémy s prípravou kvásku z čerstvých kvasníc. Aj ja som k ním tiež patrila, pokiaľ som sa nenaučila tento jednoduchý postup. Na rozdiel od klasických receptov stačia na výrobu kvásku len kvasnice a cukor, tekutina sa nepridáva. Veľkou výhodou tohto postupu je, že tekutina môže keď je v nesprávnej teplote (či už príliš studená alebo teplá) kvások zničiť a tak aj celé kysnuté cesto. Tým, že do tohto kvásku tekutina nejde, netreba sa ničoho obávať.

Postup:

  • Kvasnice rozdrobiť do misky.
  • Posypať za 1PL kr. cukru a pomocou lyžice cukor s rozdrobenými kvasnicami dobre premiešať. Kľudne lyžičku pritlačiť, aby sa cukor ešte lepšie s kvasnicami spojil.
  • Potom misku zakryť a nechať ca. 10min. stáť. Na obázku možno vidieť ako sa pomaly z tejto tuhej zmesy stáva kašovitá konzistencia, až nakoniec tekutina.
  • Keď kvások dosiahne tekutý stav, tak je kvások hotový a môže byť pridaný k ostatným prísadám v ceste.

Základný recept na kysnuté cesto možno nájsť napríklad tu – https://recepis.sk/2019/02/23/zakladne-sladke-kysnute-cesto/

Please follow and like us:

17komentárov
<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial