Veľa ľudí má problémy s prípravou kvásku z čerstvých kvasníc. Aj ja som k ním tiež patrila, pokiaľ som sa nenaučila tento jednoduchý postup. Na rozdiel od klasických receptov stačia na výrobu kvásku len kvasnice a cukor, tekutina sa nepridáva.
Veľkou výhodou tohto postupu je, že tekutina môže keď je v nesprávnej teplote (či už príliš studená alebo teplá) kvások zničiť a tak aj celé kysnuté cesto. Tým, že do tohto kvásku tekutina nejde, netreba sa ničoho obávať.
Postup:
- Kvasnice rozdrobíme do misky.
- Posypeme ich za 1 PL kryštáľového cukru a pomocou lyžice cukor s rozdrobenými kvasnicami dobre premiešame. Kľudne lyžičku pritlačíme, aby sa cukor ešte lepšie s kvasnicami spojil.
- Potom misku zakryjeme a necháme ca. 5min. stáť. Pomaly z tejto tuhej zmesy stáva kašovitá konzistencia, až nakoniec tekutina.
- Keď kvások dosiahne tekutý stav, tak je kvások hotový a môže byť pridaný k ostatným prísadám v ceste.
Základný recept na kysnuté cesto možno nájsť napríklad tu – https://recepis.sk/2019/02/23/zakladne-sladke-kysnute-cesto/
Pingback: Výborný slivkový kysnutý koláč ako od babičky – Recepis.sk
Pingback: Podplamenník zo zemiakového kysnutého cesta – Recepis.sk
Pingback: Langoše ako od mojej starej mamy – Recepis.sk
Pingback: Základné Pizza cesto – Recepis.sk
Pingback: Vianočná štóla
Pingback: Kysnuté mozzarella jednohubky
Pingback: Mini bagetky plnené cesnakovým krémom a rukolou
Pingback: Liaté kysnuté cesto
Pingback: Jablkový kysnutý koláč s glazúrou
Pingback: Mäkké glazúrované žemličky
Pingback: Nemecké žemličky – recepis.sk
Pingback: Arabský chlieb (pita/baslama) – recepis.sk
Pingback: Zemiakové pagáčiky – recepis.sk
Pingback: Hrnčekové škoricové uzlíky – recepis.sk
Pingback: Nadýchané Brioche plnené vanilkovým krémom – recepis.sk
Pingback: Ruský Pirog plnený hovädzím mäsom – recepis.sk
Pingback: Praclíky s kmínom z Baselu – recepis.sk
Pingback: Parené buchty – recepis.sk
Pingback: Hamburgerové žemle – recepis.sk
Pingback: Kysnutý krémovitý tvarohový koláč – recepis.sk
Pingback: Pizza chlebíčky – recepis.sk
Pingback: Bezmäsité pizza lodičky “börek“ – recepis.sk
Pingback: Domáce croissanty pripravené za noc – recepis.sk
Pingback: Lahodný kysnutý makový koláč s citrónovou polevou – recepis.sk
Pingback: Jednoduchý jablkový koláč ako od babičky – recepis.sk
Pingback: Mäkkučké plnené buchtičky z ovseného mlieka - recepis.sk
Pingback: Fantastického domáce hot dog žemličky (vegan, bez vajec) - recepis.sk
Pingback: Recept na chutnú kysnutú tortu Bienenstich (vegan, bez vajec) - recepis.sk
Pingback: Orechové uzlíky bez dlhého čakania - recepis.sk
Pingback: Kakaová plnka do závinu, ktorá nevytečie - recepis.sk
Pingback: Kysnuté cookies- sušienky, ktoré kysnú cez noc - recepis.sk
Pingback: Parené buchty ako od babky - recepis.sk
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia
Pingback: Krásne vláčne žemličky - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Rebarborový kysnutý koláč s mrveničkou - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Turecký chlieb pide - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Skvelé bylinkové bagetky vyrobené doma - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Domáci chlieb na plnenie- pita - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Focaccia základný recept - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Cesnakový bochník - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Turecká pizza Lahmacun - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Chrumkavé cesnakové uzlíky - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Pizza s pečenou zeleninou - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Frankfurtské žemličky s jablkovou plnkou - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Kysnutý orieškový chrumkavý koláč - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Kysnutý kakaový pletenec s plnkou, čo netečie - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Škoricové uzlíky z bábovkovej formy - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Jednoduché tuniakové osie hniezdia - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Škandinávske škoricové uzlíky - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Jablkové kysnuté lievance - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Uzavretá pizza Galzone - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Dokonale nadýchaný domáci chlieb - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Valentínska vianočka v tvare srdiečka - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Jednoduché šišky obalené v cukre - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: Veľkonočné svieže moravské koláče s citrónovou plnkou - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Plnené kysnuté žemličky s feta syrom - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Makové kysnuté koláče s citrónovou polevou - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Kysnuté šatôčky - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Kakaové uzlíky - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Pudingové osie hniedza s jahodami - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Super mäkkučké kysnuté cesto s vajíčkom - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Super trvácne kysnuté hniezda s tahini - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Obrátené jablkové osie hniezda s karamelovou vrstvou - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Orechovo-škoricové osie hniezda - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Kysnuté jablkové lievance s kokosom - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Pizza rožky - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu