Tento recept je možno pripravič buď v bezmäsitej verzii, alebo ako v tomto recepte s hovädzím mäsom. Chutný ľahký pokrm.
Jump to RecipeZelené fazuľky na olivovom oleji
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g zelených fazulik/strukov
(250g hovädzieho mletého mäsa)
1 veľká cibula
2 rajčiny – ošúpané a zbavené jadierok
1 cesnakový strúčik
soľ, čierne korenie, kmín, sušené čili
2PL citrónovej šťavy
50ml vody
4-5PL olivový olej
Postup
- Fazuľky umyjeme, očistíme ich a odrežeme stonky. Potom ostrým nožom pokrájame na menšie kusy, ktoré vložíme do misky. Pripravíme marinádu. Na to polejeme fazuľky olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme čiernym korením, kmínom a čili. Na záver pridáme roztlačený cesnakový strúčik. Všetko dobre premiešame a necháme krátko marinovať.
- V hrnci opražíme na oleji na jemno pokrájanú cibuľku. Pridáme hovädzie mleté mäso a opekáme ho zo všetkých strán, až sa mäsu zatiahnú póry. Ak chceme bezmäsitú variantu, tento krok vynecháme. Pridáme rajčiny, ktoré sme ošúpali a zbavili jadierok a pokrájali na drobno. Krátko spolu opečieme. Potom pridáme marinované fazuľky.
- Zalejeme vodou a prikryté necháme na miernom ohni variť 20-30min. do mäkka. Čas varenia závisí od toho, aké veľké kusy fazuľky spracovávame.
Servírujeme s ryžou
Potrebujete:
- 500g zelených fazuliek
- 1 veľká cibula
- 2 rajčiny – ošúpané a zbavené jadierok
- 250g hovädzieho mletého mäsa
- 1 cesnakový strúčik
- soľ, čierne korenie, kmín, sušené čili
- 2PL citrónovej šťavy
- 50ml rajčinovej šťavy
- 50ml vody
- 4-5PL olivový olej
Postup:
- Fazuľky umyjeme, očistíme ich a odrežeme stonky. Potom ostrým nožom pokrájame na tenké pásy, ktoré vložíme do misky.
- Pripravíme marinádu. Na to polejeme fazuľky olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme čiernym korením, kmínom a čili. Na záver pridáme rotlačený cesnakový strúčik. Všetko dobre premiešame a necháme krátko marinovať.
- V hrnci opražíme na oleji na jemno pokrájanú cibuľku. Pridáme hovädzie mleté mäso a opekáme ho zo všetkých strán, až sa mäsu zatiahnú póry.
- Pridáme rajčiny, ktoré sme ošúpali a zbavili jadierok a pokrájali na drobno. Krátko spolu opečieme. Potom pridáme marinované fazuľky.
- Zalejeme rajčinovou šťavou a vodou a prikryté necháme na miernom ohni variť 20-30min. do mäkka. Čas varenia závisí od toho, aké veľké kusy fazuľky spracovávame.
- Servírujeme s ryžou.
Môj tip – Intenzívnejšiu chuť dostanú fazuľky keď sa pripravia už deň vopred a nechajú v oleji stáť cez noc v chlade a až na ďaľší deň uvaria.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Zelené fazuľky na olivovom oleji
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.