HomePecieme Vanilkové mafiny s malinovým krémom

Vanilkové mafiny s malinovým krémom

Posted in : Pecieme, Zákusky on by : lydia.argilli Značky:, ,

Cesto zodpovedá množstvu na 12ks klasickej veľkosti mafinov. Alternatívne možno doňho pridať kúsky čokolády alebo malé ovocie. Je to môj obľúbený základný recept na mafiny.

Na mafiny potrebujete:

  • 250g hladkej múky
  • 100g kryštálového cukru (prípadne 100ml agavového sirupu kdo chce cukor vynechať)
  • Vanilkovú pastu (alternatívne 1 vanilkový cukor)
  • 125g roztopeného masla
  • 20ml sladkej smotany
  • 2 vajíčka
  • ½ balenie prášku do pečenia

Na malinový krém potrebujete:

  • 150g smotanového syra (lučina/mascarpone)
  • 50g masla izbovej teploty
  • 50g malín (môžu byť aj mrazené)
  • 1-2 PL kr.cukru (podľa toho ako sladké sú maliny)
  • 3 PL vody

Postup:

  1. Vajíčka vyšlahať s kryštálovým cukrom do penista. Pridať maslo, vanilku, smotanu, prášok do pečiva ako aj múku. Všetko dobre premiešať a vypracovať vláčne cesto.
  2. Cesto vložiť do pripravených košíčkov na mafiny. Najlepšie na to použiť naberačku na zmrzlinu, za jednu naberačku vyklopiť do 1 košíčka.
  3. Pri 180°C piecť do zlatista, ca 25min. Potom nechať vychladnúť a ozbobiť krémom.
  4. Na krém najskôr rozvariť maliny s cukrom a troškou vody. Potom ich nechať vychladnúť a prepasírovať cez sítko. Mala by vzniknúť tuhá pasta.
  5. Smotanový krémový syr vyšlahať do hladka s maslom a postupne pridávať malinovú zmes. Komu je málo sladký tento krém môže pridať práškovy cukor.
  6. Ozdobnou špičkou naniesť krém na hotové mafiny a podľa fantázie ozdobiť napríklad cukríkmy alebo drobným ovocím.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>