V trúbe dusené kuracie prsia

Tieto kuracie prsia sa vyznačujú silnou arómou a jednoduchou prípravou. Väčšinu práce prevezme trúba. Okrem toho je to veľmi diétny spôsob prípravy kuracích pŕs. Výborný recept z kuracieho mäsa.

Postup:

  • Kuracie prsia (1-2ks celkovo ca. 400g) umyjeme, osušíme a okoreníme soľou a grilovacim korením.
  • Medzitým na hrubo pokrájame 1 cibuľu, 2-3 mrkvy, 3-4 cherry paradajky, prípadne papriku.
  • Papier na pečenie pod vodou navlhčíme a vyrobíme guľku. Potom rozprestrieme a do vnútra vložíme pripravenú zeleninu, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Na to položíme okorenené kuracie prsia.
  • Na vrch pridáme ešte za 1 PL masla, prípadne bylinky. Potom niťou alebo špagátom na pečenie spojíme vrch papieru na pečenie aby vznikla taštička v ktorej sa bude mäso dusiť.
  • Pri 200C necháme ca. 25-30min. dusiť v trúbe.

Ja si popri mäse pripravujem súčasne v trúbe aj pečené marinované zemiaky. Recept na ich prípravu nájdete tu – https://recepis.sk/2020/06/09/pecene-zemiaky/

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*