Skvelý bounty zákusok bez múky (recept bez váženia)

Šťavnatý zákusok celkom bez múky. Plnka aj poleva majú vďaka kyslej smotane krásne nakyslastú chuť, ktorá výborne dopĺňa sladkú piškótu. Je to nenáročný recept a okrem toho bez váženia.

Na cesto potrebujete:

  • 6 vajíčok
  • 6PL kr. cukru
  • 6PL kakaa na pečenie
  • 3PL masla izbovej teploty
  • 1/2 balenia (100g) strúhaného kokosu
  • 1/2 prášku do pečiva

Na plnku potrebujete:

  • 2 balenia kyslej smotany (2x200g)
  • 1 balenie jemného tvarohu (250g)
  • 2 stužovače smotany
  • 4PL práškového cukru

Na polevu potrebujete:

  • 4PL vody
  • 4PL kr cukru
  • 1 čokoládu na varenie (100g)
  • 1 stužovač smotany
  • 1 balenie kyslej smotany (200g)

Postup:

  • Vajíčka oddelíme a bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Odložíme stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme maslo a ďalej šľaháme.
  • Následne pridáme kakao, prášok do pečiva a strúhaný kokos a premiešame. Na záver pomalými pohybmi primiešame bielkový sneh.
  • Cesto vylejeme na obdĺžnikovú formu vyloženú papierom na pečenie (moja má 33x22cm) a necháme pri 170C piecť ca. 35 minút.
  • Potom necháme zákusok vychladnúť a keď vychladne, rozrežeme ho uprostred na polovičku. S cestom treba zaobchádzať opatrne, je krehké.
  • Na plnku zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a práškovým cukrom. Pridáme stužovač a krátko šľaháme až sa zmení konzistencia na krémovitú.
  • Okolo spodného diela cesta umiestnime cukrárenskú obruč a nanesieme naňho plnku. Zarovnáme a položíme naň druhý diel cesta.
  • Na polevu dáme do hrnca vodu, na drobno posekanú čokoládu a cukor a na nízkom ohni za miešania roztopíme. Necháme vychladnúť.
  • Keď je zmes studená pridáme kyslú smotanu a stužovač a prešľaháme. Nanesieme na vrchný diel cesta a zarovnáme.
  • Pred servírovaním necháme 1-2 hodiny v chlade oddychovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.