Bulgurové guľky (bez váženia)

Výborné bezmäsité letné jedlo nenáročné na prípravu. Opäť recept bez váženia.

Potrebujete:

  • 2 šálky jemného bulguru
  • 2 šálky teplej vody
  • 1 vajíčko
  • 2pl rajčinového pyré
  • 2 šálky hl. múky
  • Soľ, kmín, čierne korenie
  • 2PL Rajčinový pretlak
  • 4PL Maslo

Postup:

  • Bulgur nasypeme do väčšej misky a zalejeme teplou vodou. Misku zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 15-20min. nabopnať.
  • Keď bulgur vsiakne tekutinu, pridáme vajíčko, múku, rajčinové pyré, soľ, kmín a čierne korenie a miesime rukami 5-10minút, až vznikne hladké, nelepivé cesto.
  • Z cesta tvarujeme rukami malé guľky (priemer ca. 1cm), do ktorého stredu vtlačíme prstom malú priehlbinu.
  • Medzitým si vo veľkom hrnci nahrejeme 2l vody do ktorej sme pridali soľ a necháme ju zovrieť. Do zovretej vody vložíme bulgurvé guľky a necháme ich na miernom ohni 15-20min. variť pokiaľ začnú plávať na povrch.
  • Guľky zlejeme z vody a dáme do misky.
  • V panvici roztopíme maslo, pridáme rajčinový pretlak a krátko popražíme. Kdo chce pridá tiež čili. Maslom polejeme bulgurové guľky a dobre všetko premiešame.
  • Servírujeme s gréckym jogurtom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*