HomeHlavné jedlá Expresné recepty Rýchle bezmäsité jednohubky z lístkového cesta

Rýchle bezmäsité jednohubky z lístkového cesta

Posted in : Expresné recepty, Hrnčekové recepty, Pecieme, Slané on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Kdo chce pripraviť rýchlo niečo chutné pre nečakanú návštevu, ten určite siahne po lístkovom ceste. Tieto jednohubky so sušenými rajčinami som jedla u mojej známej a ma doslova uchvátili. Odvtedy sú u nás často v jedálničku, najmä keď sa chystáme na výlet či piknik.

Potrebujete:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 balenie kyslej smotany (200g)
  • 1/2 balenia jemného krémovitého syru (125g) (napr. Lučina)
  • 1 vajíčo
  • 1,5 šálky tvrdého postrúhaného syru (Eidam/Gouda) (ca 100g)
  • Za 1 šálku čerstvých pokrájaných byliniek (petržlenová vnať, tymián, pažítka)
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, čierne korenie, cayenské korenie
  • Za šálku sušených rajčín pokrájaných na drobno

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme.
  • Smotanu zmiešame s jemným krémovitým syrom, surovým vajíčkom a dobre premiešame.
  • Pridáme roztlačený cesnak a bylinky. Dochutíme soľou (solíme mierne nakoľko sušené rajčiny sú slané), čiernym a cayenským korením. Premiešame.
  • Zmes rozotrieme na lístkové cesto tak aby len 2/3 cesta boli pokryté plnkou.
  • Posypeme na jemno pokrájanými sušenými rajčinami a polovičkou postrúhaného syru.
  • Po dľžke potom cesto roľujeme tak, aby na záver rolády prišla časť bez plnky.
  • Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potom pizza nožom narežeme na trojuholníky (p. Obrázok).
  • Vrch cesta ešte posypeme zvyšným syrom a potom necháme pri 200°C zapekať ca. 20min. do zlatista.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial