Rýchle bezmäsité jednohubky z lístkového cesta

Kdo chce pripraviť rýchlo niečo chutné pre nečakanú návštevu, ten určite siahne po lístkovom ceste. Tieto jednohubky so sušenými rajčinami som jedla u mojej známej a ma doslova uchvátili. Odvtedy sú u nás často v jedálničku, najmä keď sa chystáme na výlet či piknik.

Potrebujete:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 balenie kyslej smotany (200g)
  • 1/2 balenia jemného krémovitého syru (125g) (napr. Lučina)
  • 1 vajíčo
  • 1,5 šálky tvrdého postrúhaného syru (Eidam/Gouda) (ca 100g)
  • Za 1 šálku čerstvých pokrájaných byliniek (petržlenová vnať, tymián, pažítka)
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, čierne korenie, cayenské korenie
  • Za šálku sušených rajčín pokrájaných na drobno

Postup:

  • Lístkové cesto vyroľujeme.
  • Smotanu zmiešame s jemným krémovitým syrom, surovým vajíčkom a dobre premiešame.
  • Pridáme roztlačený cesnak a bylinky. Dochutíme soľou (solíme mierne nakoľko sušené rajčiny sú slané), čiernym a cayenským korením. Premiešame.
  • Zmes rozotrieme na lístkové cesto tak aby len 2/3 cesta boli pokryté plnkou.
  • Plnku posypeme na jemno pokrájanými sušenými rajčinami (prípadne klobáskou komu sa žiada mäso) a postrúhaným syrom.
  • Zvyšnú časť cesta narežeme do tvaru mriežky a položíme ju na cesto s plnkou. Posypeme sézamom.
  • Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pri 200°C zapekať ca. 20min. do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*