Omeleta je výborný pokrm na raňajky, najmä taká pripravená z domácich bio vajíčok. Táto príprava je nenáročná a výsledkom je krásne zlatistá omeleta so syrovou plnkou.
na 1 omeletu Potrebujete:
- 2 vajíčka
- 1PL mlieka
- soľ, čierne korenie
- 30g strúhaného tvrdého syra
- olej/maslo
Postup:
- Panvicu nahrejeme. Vajíčka rozbijeme do misky.
- Pridáme mlieko, soľ a čierne korenie a dobre spolu premiešame.
- Do panvice dáme olej prípadne kus masla a keď je horúca vylejeme do nej vajíčkovú zmes. Stlmíme oheň na minimum a pečieme z jednej strany ca 5min. až vajíčko stuhne. Nemiešame.
- Potom do polovičky nasypeme postrúhaný syr (trochu necháme na ozdobu) a pomocou obracačky preklopíme polovičku omelety. Takto necháme ešte 1-2min. zapekať.
- Omeletu preložíme na tanier a povrch posypeme zvyškom syra. Podľa chuti ozdobíme zeleninou či posekanou pažítkou.