Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru

Výborná hustá krémovitá polievka, ktorá zohreje telo zvnútra a zasýti.

Postup:

  1. 2 cibule pokrájať na kocky a opiecť na oleji do zlatista. Medzitým ošúpať a pokrájať 2 mrkvy, kus zeleru, 2 zemiaky  a keď cibuľka začne hnednúť, pridať k nej zeleninu.
  2. Za šálku červenej šošovice dobre umyť pod tečúcou vodou a pridať k zelenine ako aj za hrsť bulguru. Potom zaliať 1litrom vody/bujónu.
  3. Ochutiť soľou, čierným korením, 1 PL sušenej mäty, 1čl sušeného chilli a prikryté nechať spolu 20min. Variť.
  4. Potom rozmixovať ponorným mixérom. Podávať s pečivom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.