Táto torta spája hneď 3 rôzne druhy čoklády – čokoládový korpus, kakaovú plnku, kakaovú šlahačku a k tomu ešte čokoládovú polevu. Potesenie pre všetkých milovníkov čokolády- cokoholikov J. Táto plnka mi vždy pripomína moje detstvo, takéto plnky robené na pare nám vždy pripravovala mama keď sme mali narodeniny.
Na korpus potrebujete:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50g kakaa alebo roztopenej čokolády
- 50g kukuričného škrobu
- 100g hladkej múky
- 100ml vody (alternatívne možno pridať aj to isté množstvo studenej kávy, ešte intenzívnejšia chuť)
- 100ml oleja
Čokoládová plnka:
- 2 žĺtka
- 130g jemného kr. Cukru
- 50g čokolády na varenie
- Trocha vanilky alebo 1 vanikový cukor
- 200g masla izbovej teploty
- 2PL mlieka
Poleva:
- 100ml šlahačkovej smotany na varenie
- 100g horkej čokolády
- Okrem toho:
- 130ml studeného mlieka
- 1 stužovač slahačky
- 1 prášková šlahačka
- 2-3PL kakaa
Postup:
- Vajíčka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať olej a ďalej šlahať. Nakoniec pridať vodu a dobre spolu premiešať.
- Potom primiešať suché zložky cesta – prášok do pečiva, múku, škrob a kakao. Cesto vyliať do vymastenej okrúhlej formy na pečenie (priemer 24cm) a nechať piecť v predhriatej rúre pri 180°C ca 45min.
- Korpus nechať úplne vychlandúť a potom stredom prerezať aby vznikli 2 časti.
- Medzitým pripraviť plnku. Do nerezovej misky dať žĺtka, cukor a dobre spolu prešahať mixérom až vznikne penistá konzistencia.
- Potom položiť misku nad hrniec naplnený vodou a nad parou miešať zmes ca 5min. pokiaľ nevznikne lepkavá krémovitá konzistencia. Pridať ešťe 2PL mlieka ako aj čokoládu pokrájanú na drobno a dobre premiešať aby sa všetko spolu spojilo. Potom odobrať z pary a nechať kompletne vychladnúť. Na záver primiešať maslo a vypracovať hladkú plnku. Touto naplniť rozrezané časti korpusu.
- Na polevu zohriať šlahačkovú smotanu (nesmie zovrieť) a pridať nadrobno postrúhanú čokoládu. Mišať (bez varenia) až pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a potom nechať 15min. Vychladnúť. Polevu naniesť na vrchnú časť korpusu.
- Na záver vyšlahať mlieko so stužovačom a šlahačkou v prášku. Pridať kakao a podľa potreby práškový cukor. Zmes naniesť špičkou na strany korpusu a vytvoriť malé kopčeky po celom priemere torty.