HomePecieme Troj-čokoládová torta

Troj-čokoládová torta

Posted in : Pecieme, Plnky a polevy do zákuskov, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Táto torta spája hneď 3 rôzne druhy čoklády – čokoládový korpus, kakaovú plnku, kakaovú šlahačku a k tomu ešte čokoládovú polevu. Potesenie pre všetkých milovníkov čokolády- cokoholikov J. Táto plnka mi vždy pripomína moje detstvo, takéto plnky robené na pare nám vždy pripravovala mama keď sme mali narodeniny.

Na korpus potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. Cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50g kakaa alebo roztopenej čokolády
  • 50g kukuričného škrobu
  • 100g hladkej múky
  • 100ml vody (alternatívne možno pridať aj to isté množstvo studenej kávy, ešte intenzívnejšia chuť)
  • 100ml oleja

Čokoládová plnka:

  • 2 žĺtka
  • 130g jemného kr. Cukru
  • 50g čokolády na varenie
  • Trocha vanilky alebo 1 vanikový cukor
  • 200g masla izbovej teploty
  • 2PL mlieka

Poleva:

  • 100ml šlahačkovej smotany na varenie
  • 100g horkej čokolády
  • Okrem toho:
  • 130ml studeného mlieka
  • 1 stužovač slahačky
  • 1 prášková šlahačka
  • 2-3PL kakaa

Postup:

  1. Vajíčka vyšlahať s cukrom do penista. Pridať olej a ďalej šlahať. Nakoniec pridať vodu a dobre spolu premiešať.
  2. Potom primiešať suché zložky cesta – prášok do pečiva, múku, škrob a kakao. Cesto vyliať do vymastenej okrúhlej formy na pečenie (priemer 24cm) a nechať piecť v predhriatej rúre pri 180°C ca 45min.
  3. Korpus nechať úplne vychlandúť a potom stredom prerezať aby vznikli 2 časti.
  4. Medzitým pripraviť plnku. Do nerezovej misky dať žĺtka, cukor a dobre spolu prešahať mixérom až vznikne penistá konzistencia.
  5. Potom položiť misku nad hrniec naplnený vodou a nad parou miešať zmes ca 5min. pokiaľ  nevznikne lepkavá krémovitá konzistencia. Pridať ešťe 2PL mlieka ako aj čokoládu pokrájanú na drobno a dobre premiešať aby sa všetko spolu spojilo. Potom odobrať z pary a nechať kompletne vychladnúť. Na záver primiešať maslo a vypracovať hladkú plnku. Touto naplniť rozrezané časti korpusu.
  6. Na polevu zohriať šlahačkovú smotanu (nesmie zovrieť) a pridať nadrobno postrúhanú čokoládu. Mišať (bez varenia) až pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a potom nechať 15min. Vychladnúť. Polevu naniesť na vrchnú časť korpusu.
  7. Na záver vyšlahať mlieko so stužovačom a šlahačkou v prášku. Pridať kakao a podľa potreby práškový cukor. Zmes naniesť špičkou na strany korpusu a vytvoriť malé kopčeky po celom priemere torty.

 

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial