HomePecieme Egrešové rezy

Egrešové rezy

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Tento rok som mala nevídanú úrodu egrešov. Tak vznikli medzi inými aj tieto egrešové rezy. Čím zrelšie sú ergeše, o to chutnejší a sladší je tento desert, takže kľudne možno použiť aj prezretejšie plody. Inšpiráciou mi boli dunajské rezy.

Na cesto potrebujete:

  • 150g masla izbovej teploty
  • 50ml oleja
  • 370g hl.múky
  • 150g kr. Cukru
  • 5 vajíčok
  • ½ prášku do pečiva
  • 2ks vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 20g kakového prášku

Okrem toho:

  • 300g čerstvých (alebo mrazených) egrešov
  • 150g masla izbovej teploty
  • 400ml mlieka
  • 4PL kr. Cukru
  • 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 200g horkej čokolády
  • 2PL kokosového tuku
  • prípadne biela čokoláda na ozdobenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s kryštáľovým cukrom do penista. Pridáme maslo, olej ako aj 1 vanilkový cukor a prešľaháme.
  • Potom pridáme múku a prášok do pečiva a vypracujeme vláčne cesto. 2/3 cesta nalejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej papierom na pečenie.
  • Do zvyšného cesta pridáme kakao. Tmavé cesto kládieme pomocou lyžičky do svetlého cesta a urobíme ním uprostred svetlého male kôpky, ktoré potom rozotrieme.
  • Egreše očistíme a posypeme vanilkovým cukrom. Na tmavé cesto položíme egreše a mierne ich zatlačíme do cesta.
  • Cesto necháme piecť pri 160C ca. 35min. Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku si pripravíme najskôr puding. Na to dáme zohriať mlieko. Za 3PL mlieka si odložíme stranou a premiešame ich s cukrom a pudingovým práškom. Keď mlieko zovrie, pridáme pudingovú zmes a miešame, až puding zahustne. Potom ho necháme kompletne vychladnúť.
  • Keď je puding studený, zašlaháme do neho maslo izbovej teploty. Takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto, okolo ktorého sme umiestnili cukrárenskú obruč.
  • Na záver si nad parou v miske dáme rozpustiť čokoládu do ktorej sme pridali za 2PL kokosového tuku. Keď je tekutá, tak ju nalejeme na zákusok. Kdo chce si roztopí nad parou ešte bielu čokoládu (ca. 50g) a keď tmavá poleva stuhne, tak urobí bielou čokoládou na vrchu diagonálne čiary. Alternatívne možno povrch čokolády posypať horkým kakaovým práškom na pečenie.
  • Zákusok necháme najlepšie cez noc stuhnúť.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial