Táto omáčka určite nepatrí medzi skvosty francúzskej kuchyne 🙂 ale je to super jednoduchá omáčka k cestovinám vyrobená z točenej salámy a moje deti ju majú radi. Okrem toho je super jednoduchá na prípravu, najmä keď sa ponáhľate.
Jump to RecipeSalámová omáčka na cestoviny
Course: Hlavné jedlá, Omáčky4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
200g točenej hydinovej salámy
2PL múky
2PL masla (alebo oleja)
2 strúčiky cesnaku
50g postrúhaného syru (parmezán, cheddar..)
250ml vody/vývaru
200ml smotany
soľ, čierne korenie
citrónová šťava
petržlenová vňať
Directions
- Salámu pokrájame na malé kocky a dáme do panvice pomaly opekať na troche oleja či masla. Keď je saláma opečená, posypeme všetko múkou a potom zalejeme vodou či vývarom. Rozmiešame.
- Povaríme 5 minút a potom pridáme smotanu, postrúhaný syr a dochutíme všetko soľou, korením cesnakom prípadne citrónovou šťavou.
- Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
Salámová omáčka na cestoviny
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Salámová omáčka na cestoviny
Táto omáčka určite nepatrí medzi skvosty francúzskej kuchyne 🙂 ale je to super jednoduchá omáčka k cestovinám vyrobená z točenej salámy a moje deti ju majú radi. Okrem toho je super jednoduchá na prípravu, najmä keď sa ponáhľate.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]