Slivkový džem ako babičky – bez chémie

Tento džem rada pripravujem koncom leta. Moja mama ho pripravovala ako moja babka tak, že pridávala len normálny cukor a potom ho na širokom hrnci varila po porciách a za stáleho miešania, až sa voda z časti vyparila a džem zahustil. Žiadne konzervanti nebolo nutné pridávať.

Jump to Recipe

Recept

Slivkový džem ako babičky – bez chémie

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2kg sliviek

  • 1/2 šálky vody

  • 250g kr. cukru

  • 1čl kyseliny citrónovej

  • škorica v celku, badyián

Postup

  • Slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s cukrom a pridáme koreniny – škoricu a badiyán. Varíme ca 20 minút do rozvarenia sliviek.
  • Koreniny vyberieme a celú zmes potom prepasírujeme cez sitko do čistého hrnca. Potom si prichystáme široký hrniec a vždy pridávame po 2-3 žufaniek a varíme za miešania až do zahustenia.
  • Hneď nalejeme do umytých pohárov, zavrieme víčkom a preklopíme hore dnom. Dáme variť ďalší diel slivkovej zmesi. Opakujeme, až sa celá zmes minie
  • Poháre necháme vychladnúť a potom ich obrátime.

Slivkový džem ako babičky – bez chémie

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Slivkový džem ako babičky – bez chémie

Tento džem rada pripravujem koncom leta. Moja mama ho pripravovala ako moja babka tak, že pridávala len normálny cukor a potom ho na širokom hrnci varila po porciách a za stáleho miešania, až sa voda z časti vyparila a džem zahustil. Žiadne konzervanti nebolo nutné pridávať.Recept

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Videorecept – parená knedľa ako od babky

    Celý recept nájdete tu Parená knedľa


  • Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Svieža hrnčeková pomarančová bábovka

    Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.


  • Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Krémová tekvicová polievka s krúpami

    Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*