Tento džem rada pripravujem koncom leta. Moja mama ho pripravovala ako moja babka tak, že pridávala len normálny cukor a potom ho na širokom hrnci varila po porciách a za stáleho miešania, až sa voda z časti vyparila a džem zahustil. Žiadne konzervanti nebolo nutné pridávať.
Jump to RecipeRecept
Slivkový džem ako babičky – bez chémie
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2kg sliviek
1/2 šálky vody
250g kr. cukru
1čl kyseliny citrónovej
škorica v celku, badyián
Postup
- Slivky umyjeme, prepolíme a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s cukrom a pridáme koreniny – škoricu a badiyán. Varíme ca 20 minút do rozvarenia sliviek.
- Koreniny vyberieme a celú zmes potom prepasírujeme cez sitko do čistého hrnca. Potom si prichystáme široký hrniec a vždy pridávame po 2-3 žufaniek a varíme za miešania až do zahustenia.
- Hneď nalejeme do umytých pohárov, zavrieme víčkom a preklopíme hore dnom. Dáme variť ďalší diel slivkovej zmesi. Opakujeme, až sa celá zmes minie
- Poháre necháme vychladnúť a potom ich obrátime.
Ďalšie recepty
Slivkový džem ako babičky – bez chémie
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Slivkový džem ako babičky – bez chémie
Tento džem rada pripravujem koncom leta. Moja mama ho pripravovala ako moja babka tak, že pridávala len normálny cukor a potom ho na širokom hrnci varila po porciách a za stáleho miešania, až sa voda z časti vyparila a džem zahustil. Žiadne konzervanti nebolo nutné pridávať.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept