Táto omáčka určite nepatrí medzi skvosty francúzskej kuchyne 🙂 ale je to super jednoduchá omáčka k cestovinám vyrobená z točenej salámy a moje deti ju majú radi. Okrem toho je super jednoduchá na prípravu, najmä keď sa ponáhľate.
Jump to RecipeSalámová omáčka na cestoviny
Course: Hlavné jedlá, Omáčky4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
200g točenej hydinovej salámy
2PL múky
2PL masla (alebo oleja)
2 strúčiky cesnaku
50g postrúhaného syru (parmezán, cheddar..)
250ml vody/vývaru
200ml smotany
soľ, čierne korenie
citrónová šťava
petržlenová vňať
Directions
- Salámu pokrájame na malé kocky a dáme do panvice pomaly opekať na troche oleja či masla. Keď je saláma opečená, posypeme všetko múkou a potom zalejeme vodou či vývarom. Rozmiešame.
- Povaríme 5 minút a potom pridáme smotanu, postrúhaný syr a dochutíme všetko soľou, korením cesnakom prípadne citrónovou šťavou.
- Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
Salámová omáčka na cestoviny
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Salámová omáčka na cestoviny
Táto omáčka určite nepatrí medzi skvosty francúzskej kuchyne 🙂 ale je to super jednoduchá omáčka k cestovinám vyrobená z točenej salámy a moje deti ju majú radi. Okrem toho je super jednoduchá na prípravu, najmä keď sa ponáhľate.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept