Tortový krém nutella

Tento tortový krém perfektne drží tvar a je výborný či už do torty ako plnka alebo na ozdobenie muffinov či cupcake. Chutí výrazne po čokoláde a nutelle teda nugáte, proste veľká dobrota.

Základný recept na prípravu čokoládového korpusu nájdete tu https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/

Na plnku potrebujete:

  • 450 ml mlieka
  • 50g tmavej čokolády
  • 1 balenie kakaového pudingu
  • 125g masla izbovej teploty
  • 3PL kr. cukru
  • 1 žĺtko
  • 2PL Nutella

Postup:

  • 400 ml mlieka dáme variť do hrnca spolu s čokoládou posekanou na drobno. Občas premiešame aby sa čokoláda roztopila.
  • Medzitým zmiešame vo zvyšných 50ml mlieka kr. cukor, pudingový prášok a žĺtko. Keď mlieko zovrie, vlejeme pudigovú zmes a miešame intenzívne, až všetko dostane hustejšiu konzistenciu.
  • Odstavíme z ohňa a necháme kompletne vychladnúť. Ak necheme aby sa nám vytvorila na vrchu pudingu koža, položíme naňu potravinovú foliu ktorú po vychladnutí odstránime.
  • Keď je puding studený, prišľaháme k nemu nutellu a maslo. Hotovo.
  • Krém po vychladnutý výborne drží tvar.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*