Tento tortový krém perfektne drží tvar a je výborný či už do torty ako plnka alebo na ozdobenie muffinov či cupcake. Chutí výrazne po čokoláde a nutelle teda nugáte, proste veľká dobrota.
Základný recept na prípravu čokoládového korpusu nájdete tu https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
Na plnku potrebujete:
- 450 ml mlieka
- 50g tmavej čokolády
- 1 balenie kakaového pudingu
- 125g masla izbovej teploty
- 3PL kr. cukru
- 1 žĺtko
- 2PL Nutella
Postup:
- 400 ml mlieka dáme variť do hrnca spolu s čokoládou posekanou na drobno. Občas premiešame aby sa čokoláda roztopila.
- Medzitým zmiešame vo zvyšných 50ml mlieka kr. cukor, pudingový prášok a žĺtko. Keď mlieko zovrie, vlejeme pudigovú zmes a miešame intenzívne, až všetko dostane hustejšiu konzistenciu.
- Odstavíme z ohňa a necháme kompletne vychladnúť. Ak necheme aby sa nám vytvorila na vrchu pudingu koža, položíme naňu potravinovú foliu ktorú po vychladnutí odstránime.
- Keď je puding studený, prišľaháme k nemu nutellu a maslo. Hotovo.
- Krém po vychladnutý výborne drží tvar.