Určite to poznáte, pri pečení maslových koláčikov či už v lineckom alebo inom maslovom ceste zvykne ostať veľa bielkov. A tak sa určite pýtate, čo môžete s bielkami urobiť? Všetky tieto recepty sú jednoduché, efektívne a chutné spôsoby, ako využiť zvyšné bielka. Skúste ich a zistite, ktorý vám najviac vyhovuje!
Prvá rada – Zamraziť
Tou úplne prvou variantov je bielka si zamraziť. Nemusíte sa báť, že sa ich konzistencia mrazením zmení. Veľmi len odporúčam si na vrecko či misku poznačiť koľko presne bielkov ste tam uschovali, po rozmrazení to už nespoznáte. Pred použitím potom už len necháte najlepšie 4 hodiny pri izbovej teplote a môžete tak spracovať ako to váš recept popisuje.
Druhá rada – Použiť do varenia
Ja viem, že toto nieje nič prekvapivé ale niekedy nieje nič lepšie ako ich hneď spotrebovať a vyrobiť či už vajíčkovú polievku, alebo napríklad jednoducho vo vajíčku obalený chlieb. Netreba nič skladovať a máte postarané o chutné predjedlo či prílohu.
Tretia rada – Bielková poleva
Bielky môžete použiť na prípravu polevy na zdobenie medovníkov či perníčkov.
Suroviny:
- 2 bielka (z veľkých vajec)
- 300–350 g práškového cukru (preosiaty)
- 1–2 ČL citrónovej šťavy
Postup:
- Vyšľahajte bielka s práškovým cukrom a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
- Poleva by mala mať hustú, krémovú konzistenciu.
Štvrtá rada – použiť bielka pri pečení do týchto skvelých bielkových dobrôt
PAVLOVOVA ROLÁDA
PAVLOVOVA TORTA/TORTIČKY
LASKONKY
BAISER
KOKOSKY
PENOVÁ TORTA
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo so zvyšnými bielkami? 10 skvelých spôsobov na využitie
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.