Určite ste mali už možnosť vyskúšať pavlova tortičky. Ale skúsili ste ich už aj pripraviť doma? Ak nie, tak skúste tento recept. Aj ja som mala pred nimi rešpekt, pretože pri ich príprave je to najdôležitejšie pečenie. Nesmú zhnednúť ale mali by byť zvnútra preschnuté. Takže žiadne vysoké teploty, práve naopak, pečieme na nízskej teplote a pri tom trochu trénujeme aj našu trpezlivosť. Verte, oplatí sa to, výsledok je skvelý.

Suroviny na 6ks:
- 2 bielka
- 80g pr. cukru
- 1PL citrónovej šťavy
Na oblohu:
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1 stužovač smotany
- 5 PL pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ovocie prípadne ovocná poleva
Postup:
- Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
- Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
- Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
- Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
- Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme 6 rovnako veľkých kruhov.
- Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 75 minút (čím je tortička vyššia o to dlhšie bude treba na sušenie preto je dobre naniesť zmes rovnomerne). Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
- Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.
- Na oblohu si vyšĹaháme šľahačku s cukrom a stužovačom ako aj vanilkovým cukrom do tuha.
- Na každú pavlova tortičku nanesieme výdatne šľahačku a potom ozdobíme buď ovocnou šmáčkou alebo čerstvým ovocím. Najlepšie je servírovať hneď po dokončení.
- Ak chcete tortičky servírovať až na ďaľší deň tak naneste šľahačku až druhý deň, aby pavlova torta podtým ostala krásne chrumkava a nezmäkla.

-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup:
Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia
Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu