Mini pavlova tortičky- jednoducho a chutno lydia argilli

Mini pavlova tortičky- jednoducho a chutno

Určite ste mali už možnosť vyskúšať pavlova tortičky. Ale skúsili ste ich už aj pripraviť doma? Ak nie, tak skúste tento recept. Aj ja som mala pred nimi rešpekt, pretože pri ich príprave je to najdôležitejšie pečenie. Nesmú zhnednúť ale mali by byť zvnútra preschnuté. Takže žiadne vysoké teploty, práve naopak, pečieme na nízskej teplote a pri tom trochu trénujeme aj našu trpezlivosť. Verte, oplatí sa to, výsledok je skvelý.

Suroviny na 6ks:

  • 2 bielka
  • 80g pr. cukru
  • 1PL citrónovej šťavy

Na oblohu:

  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 1 stužovač smotany
  • 5 PL pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie prípadne ovocná poleva
https://youtube.com/shorts/0XwW9zWqpGY?feature=share

Postup:

  • Bielka dáme do vysokej misky a pridáme najskôr polovičku cukru.
  • Takto šľaháme 5 minút na najvyšších otáčkach mixéru.
  • Potom pridávame postupne za šľahania zvyšný cukor a prilejeme citrónovú šťavu,
  • Asi po 8-10 minútach neprestajného šľahania je bielok pevný a robí takzvané špičky, to znamená, že keď ho na metličke otočíte dolu hlavou, tak drží tvar špičky a nekĺže sa dole.
  • Takto pripravený ho buď pomocou cukráranskej špičky alebo proste len jednoducho polievkovou lyžicou nanesieme na plech (optimálne vyložený papierom na pečenie) a vytvoríme 6 rovnako veľkých kruhov.
  • Tieto vložíme do prehriatej trúby a pečieme pri 80C po dobu aspoň 75 minút (čím je tortička vyššia o to dlhšie bude treba na sušenie preto je dobre naniesť zmes rovnomerne). Potom trúbu vypneme a necháme pri vypnutej trúbe ešte pomaly doschnúť.
  • Po vychlanutí opatrne odoberieme z plechu.
  • Na oblohu si vyšĹaháme šľahačku s cukrom a stužovačom ako aj vanilkovým cukrom do tuha.
  • Na každú pavlova tortičku nanesieme výdatne šľahačku a potom ozdobíme buď ovocnou šmáčkou alebo čerstvým ovocím. Najlepšie je servírovať hneď po dokončení.
  • Ak chcete tortičky servírovať až na ďaľší deň tak naneste šľahačku až druhý deň, aby pavlova torta podtým ostala krásne chrumkava a nezmäkla.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

2 komentáre

  1. Pingback: 5 skvelých receptov na valentínske pečenie - recepis.sk - Keď tradície chutia

  2. Pingback: 10 veľkonočných receptov - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*