Skvelá kombinácia čokolády, vanilkovej chuti a šľahačky, ktorú sa oplatí vyskúšať a všetko z 1 tortovej formy. Inšpiráciou mi bola krtková torta a klasický krémeš a obe dokopy vytvorili túto lahodnú tortu
Jump to Recipe
Lahodná banánová torta so šľahačkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
4PL kakaa
¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
2 ½ hrnčeka hl. múky
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 hrnček oleja- Plnka
450 mlieka
150g kr.cukru
1 vanilkový pudingový prášok (najlepšie zlatý klas)
100g masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor- Okrem toho
4 banány
250ml šľahačka
1 vanilkový cukor
1 sužovač šľahačky
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šľaháme. Potom pridáme múku, mlieko, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame.
- Cesto vylejeme do vymastenej formy na tortu a pečieme pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
Piskótu necháme vychladnúť až potom ju vyklopíme z formy a rozpolíme ju. - Na plnku zohrejeme v hrnci 400ml mlieka spolu s maslom. Vo zvyšnom mlieku zatiaľ zmiešame pudingový prášok, múku a cukor (krištáľový a vanilkový) a všetko dobre premiešame. Keď začne vrieť mlieko, tak vlejeme pudingovú zmes a varíme za miešania až vznikne tuhý puding. Ten naljeme na spodný diel piškóty okolo ktorej sme umiestnili cukrárenskú obruč a necháme dôkladne vychladnúť.
- Na vanilkovú plnku poukladáme banány pokrájané na plátky. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom, stužovačom a práškovou šľahačkou do tuhého snehu.
- Na záver nanesieme na banány šľahačky a všetko zaťažím vrchným dielom piškóty a necháme aspoň 4 hodiny v chlade pred servírovaním.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































