Asi to bude nezvyčajné pečivo ale raz som mala možnosť také vyskúšať v pekárni a toto vrstvenie cesta a chuť mi učarovali. Vďaka veľkej ploche je cesto super chrumavé zvonku, vnútri plné chuti.
Jump to RecipePizza placky
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Suroviny na cesto
1 šálka mlieka
1šálka vody
1 šálka bieleho jogurtu
1PL cukru
1PL soli
½ čerstvých kvasníc
Ca. 1/2 balenia (500g) hl. MúkySuroviny na plnku:
150ml rajčinovej šťavy/passata
1 zelená paprika pokrájaná na drobno
1 cibuľa pokrájaná na drobno
Soľ, cukor, čierne korenie, sušený tymián a bazalka
100g tvrdého postrúhaného syra
Postup
- Najskôr pripravíme základné cesto. Droždie rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Dobre spolu premiešame a necháme 10min. postáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
- Mlieko, vodu, jogurt, soľ a kvások spolu premiešame. Postupne pridávame múku až vznikne vláčne, nelepivé cesto. Toto necháme aspoň 10min. miesiť, dlhé miesenie len zvýši jeho vláčnosť. Potom zakryjeme a necháme hodinu kysnúť.
- Zatiaľ čo kysne si pripraviť plnku. Na to zmiešame rajčinovú omáčku s na jemno posekanou salímou, cibuľkou a olivami. Dochutíme korením podľa chuti. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho na obdĺžnik.
- Vrch cesta potrieme rajčinovou zmesou a posypeme všetko syrom. Dochutíme soľou, koreninami a bylinkami a posypeme paprikou pokrájanou na drobno. Potom cesto podĺžne zatočíme a ostrým nožíkom odrezávať z neho 0,5cm hrubé kruhy. Tieto pomocou valčeka rozgúľame na placku a takto pripravené dáme na plech vyložený papierom na perenie.
- Prikryté necháme ešte 20 minút kysnúť.
Necháme piecť pri 200°C ca. 25min. do zlatista.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Pizza placky
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.