Tento desert je pre mňa chuťovo synonymom jeseni. Jemné sladká krehká tekvica, ktorá pripravená na sladko príjemne prekvapí svojou chuťou. Na prípravu sa hodia akékoľvek druhy tekvice, predovšetkým však hokkaido a maslová tekvica, ktoré aj po kandizovaní dobre držia tvar.
Potrebujete:
- 1 stredne veľkú tekvicu
- 1-2Pl kr cukru
- 1 šálku sušených hrozienok
Postup:
- Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semiačka a dužinu pokrájame (aj zo šupkou) na malé kocky.
- Tekvicu dáme do hrnca spolu s cukrom a hrozienkami a pridáme 1pl vody (viac netreba lebo počas kandizovania sa pustí šťava z tekvice).
- Prikryjeme a na najnižšom ohni necháme variť ca. 30minúť až tekvica dosiahne krehkú, mäkkú konzistenciu.
- Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Vďaka kandizovaniu je tekvica takto pripravená mimoriadne dlho trvácna.