Kandizovaná tekvica- jednoduchý zdravý dezert

Tento desert je pre mňa chuťovo synonymom jeseni. Jemné sladká krehká tekvica, ktorá pripravená na sladko príjemne prekvapí svojou chuťou. Na prípravu sa hodia akékoľvek druhy tekvice, predovšetkým však hokkaido a maslová tekvica, ktoré aj po kandizovaní dobre držia tvar.

Suroviny:

  • 1 stredne veľkú tekvicu
  • 1-2Pl kr cukru
  • 1 šálku sušených hrozienok

Postup:

  • Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semiačka a dužinu pokrájame (aj zo šupkou) na malé kocky.
  • Tekvicu dáme do hrnca spolu s cukrom a hrozienkami a pridáme 1pl vody (viac netreba lebo počas kandizovania sa pustí šťava z tekvice).
  • Prikryjeme a na najnižšom ohni necháme variť ca. 30minúť až tekvica dosiahne krehkú, mäkkú konzistenciu.
  • Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Kdo chce môže na záver poprášiť škoricou.
  • Vďaka kandizovaniu je tekvica takto pripravená mimoriadne dlho trvácna.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*