Tento desert je pre mňa chuťovo synonymom jeseni. Jemné sladká krehká tekvica, ktorá pripravená na sladko príjemne prekvapí svojou chuťou. Na prípravu sa hodia akékoľvek druhy tekvice, predovšetkým však hokkaido a maslová tekvica, ktoré aj po kandizovaní dobre držia tvar.
Suroviny:
- 1 stredne veľkú tekvicu
- 1-2Pl kr cukru
- 1 šálku sušených hrozienok

Postup:
- Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semiačka a dužinu pokrájame (aj zo šupkou) na malé kocky.
- Tekvicu dáme do hrnca spolu s cukrom a hrozienkami a pridáme 1pl vody (viac netreba lebo počas kandizovania sa pustí šťava z tekvice).
- Prikryjeme a na najnižšom ohni necháme variť ca. 30minúť až tekvica dosiahne krehkú, mäkkú konzistenciu.
- Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Vďaka kandizovaniu je tekvica takto pripravená mimoriadne dlho trvácna.
-
Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí
Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]
-
Cibuľa naložená v sladko-kyslom náleve
Skúsili ste už niekedy cibuľu naložiť do sladko-kyslého nálevu? Je to veľmi chutná príloha napríklad k sandviču a super rýchlo hotová. Suroviny (na 2 poháre s 200ml): Postup:
-
Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom
Tento prívarok vznikol celkom náhodne keď som doma nemala zemiaky, len batáty, ale chutí skvelo a môžem len ďalej odporúčiť ho vyskúšať. Suroviny: Postup: