HomePecieme Kandizovaná tekvica

Kandizovaná tekvica

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:,

Tento desert je pre mňa chuťovo synonymom jeseni. Jemné sladká krehká tekvica, ktorá pripravená na sladko príjemne prekvapí svojou chuťou. Na prípravu sa hodia akékoľvek druhy tekvice, predovšetkým však hokkaido a maslová tekvica, ktoré aj po kandizovaní dobre držia tvar.

Potrebujete:

  • 1 stredne veľkú tekvicu
  • 1-2Pl kr cukru
  • 1 šálku sušených hrozienok

Postup:

  • Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semiačka a dužinu pokrájame (aj zo šupkou) na malé kocky.
  • Tekvicu dáme do hrnca spolu s cukrom a hrozienkami a pridáme 1pl vody (viac netreba lebo počas kandizovania sa pustí šťava z tekvice).
  • Prikryjeme a na najnižšom ohni necháme variť ca. 30minúť až tekvica dosiahne krehkú, mäkkú konzistenciu.
  • Necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Vďaka kandizovaniu je tekvica takto pripravená mimoriadne dlho trvácna.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial