26 septembra, 2020
Hrnčekové Ananásové rezy

Tieto rezy sú pripravené z 1 celého ananásu. Alternatívne možno použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy. Chutné svieže rezy, ktoré sa výborne krájajú.
Potrebujete- na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. Cukru (ja používam šálku s 300ml)
- 2 šálky hl. múky
- 1 + 1/2 šálka mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1/2 šálky oleja
- 4PL kakaa
Na plnku:
- 1 balenie (500g) jemného tvarohu
- 1 balenie kyslej smotany (200ml)
- 4 PL pr cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie drtenej želatíny
Na ananásovú plnku:
- 1 zrelý veľký ananás
- 450ml vody
- 6Pl kr cukru
- 2 balenie tortového želé
Postup:
- Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
- Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
- Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
- Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
- V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
- Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
- Medzitým si z anásu odložíme zopár kusov na ozdobu, zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom aj s tekutinou na kašu. Kdo chce dostať veľmi jemnú zmes, prepasíruje ešte ananás ces sítko.
- Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí. Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes. Necháme opäť aspoň hodinu chladnúť pred nakrojením.
Please follow and like us: