HomePecieme Hrnčekové recepty Hrnčekové Ananásové rezy

Hrnčekové Ananásové rezy

Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , , , ,

Tieto rezy sú pripravené z 1 celého ananásu. Alternatívne možno použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy. Chutné svieže rezy, ktoré sa výborne krájajú.

Potrebujete- na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. Cukru (ja používam šálku s 300ml)
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Na plnku:

  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 4 PL pr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny

Na ananásovú plnku:

  • 1 zrelý veľký ananás
  • 450ml vody
  • 6Pl kr cukru
  • 2 balenie tortového želé

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
  • Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
  • Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
  • Medzitým si z anásu odložíme zopár kusov na ozdobu, zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom aj s tekutinou na kašu. Kdo chce dostať veľmi jemnú zmes, prepasíruje ešte ananás ces sítko.
  • Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí. Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes. Necháme opäť aspoň hodinu chladnúť pred nakrojením.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial