Hrnčekové Ananásové rezy

Hrnčekové Ananásové rezy

Tieto ananásové rezy sú pripravené z 1 celého ananásu a ich chuť je mierne exotická a svieža v spojitosti so sladkou čokoládovou piškótou. Namiesto čerstvého môžete použiť samozrejme aj zaváraný ananás z konzervy.

Tento jednoduchý hrnčekový recept zvládne každý. Na meranie použite šálku s objemom 250ml. Výsledkom budú chutné svieže rezy, ktoré sa okrem iného tiež výborne

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. Cukru
  • 2 šálky hl. múky
  • 1 + 1/2 šálka mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 4PL kakaa

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie (500g) jemného tvarohu
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 4 PL pr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie drtenej želatíny
  • 1 zrelý veľký ananás
  • 450ml vody
  • 6Pl kr cukru
  • 2 balenie tortového želé

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótu – https://recepis.sk/2020/05/09/stavnata-hrncekova-piskota/
  • Cesto nalejeme na plech s rozmerom 25x40cm vyloženým papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 40min.
  • Cesto necháme vychladnúť a umiestnime okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Ananás očistíme od šupky a vyrežeme strednú dreň. Zvyšok pokrájame na drobno a dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme ca. 20 minút do zmäkknutia. Potom necháme zmes vychladnúť.
  • V miske zmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Pridáme práškový a vanilkový cukor.
  • Drtenú želatínu posypeme 2PL vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Tvarohovú plnku nalejeme na vychladnuté cesto, zarovnáme a necháme hodinu stať v chlade.
  • Ananásovú zmes dáme do hrnca, pridáme tortové želé a za miešania zohrejeme, až sa zmes zahustí.
  • Potom necháme 5-10minút mierne vychladnúť a nalejeme na stuhnutú tvarohovú zmes.
  • Zákusok necháme opäť aspoň hodinu chladnúť predtým než ho nakrojíme.

Tento recept patrí do kategórie- hrnčekové recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*