HomePecieme Koláče Výborné jogurtové kysnuté cesto

Výborné jogurtové kysnuté cesto

Comments : 2 Posted in : Koláče, Pecieme, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:,

Toto kysnuté cesto som objavila až prednedávnom a je vynikajúce. Dá sa pripraviť a variovať pri všetkých slaných kvasených pokrmoch (či už bagetky, pizza, pizza-slimáky, žemličky, atď.)

Základné cesto:

  • 1 šálka mlieka
  • 1šálka vody
  • 1 šálka bieleho jogurtu
  • 1PL cukru
  • 1PL soli
  • ½ čerstvých kvasníc
  • Ca. 600g hl. Múky

Postup:

  • Droždie rozdrobiť do misky a posypať cukrom. Dobre spolu premiešať a nechať 10min. postáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
  • Mlieko, vodu, jogurt, soľ a kvások spolu premiešať. Postupne pridávať múku až vznikne vláčne, nelepivé cesto. Toto nechať aspoň 10min. miesiť, dlhé miesenie len zvýši jeho vláčnosť.
  • Potom nechať zakryté aspoň hodinu kvasiť. Alternatívne dať na noc pomaly kvasiť a vybrať 10min. pred použitým z chladničky.
  • Na záver cesto ešte raz premiesiť a spracovať podľa chute. Piecť pri 200°C do zlatista.
Please follow and like us:

2komentáre

2 thoughts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>