Jahodová “ružová” torta

Moja dcérka ma aktuálne ružové obdobie, všetko chce len ružové od oblečenia, cez hračky až po koláče. Preto som jej slúbila, že na narodeniny dostane ružovú tortu a tej sa aj dočkala. Korpus bol prifarbený cukrárenskou farbou pre celo-ružový efekt, ale tento krok možno aj vynechať.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 150g hl. múky
  • 50g. kukuričného škrobu
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml vody
  • 100ml oleja
  • 1-2 kvapky červeného potravinárskeho farbiva

Na plnku potrebujete:

  • 1 šľahačku v prášku
  • 250ml studeného mlieka
  • 250g mascarpone
  • 50g masla izbovej teploty
  • 3PL pr. cukru
  • 1-2 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
  • jahodová marmeláda
  • 100g čerstvých jahôd

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme piškótové cesto a prifarbíme ho cukrárenským farbivom. Základný recept nájdete tu – https://recepis.sk/2019/03/03/zakladne-piskotove-cesto/
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a necháme piecť pri 160C ca. 40min. Potom necháme cesto vychladnúť a až potom ho vyklopíme z formy.
  • Cesto narežeme 2-krát na 3 rovnako široké pláty. Okolo spodného plátu umiestnime cukrárenskú obruč.
  • Na plnku vyšľaháme najskôr mlieko so šľahačkou v prášku do tuha. V inej miske vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme šľahačku ako aj mascarpone a trochu farbiva a dobre premiešame až sa všetko spolu spojí do tuhej plnky.
  • Jahody očistíme a pokrájame na drobno. 2/3 plnky zmiešame s jahodami, zvyšnú plnku odložíme stranou.
  • Spodný diel cesta potrieme výdatne 2-3PL jahodovej marmelády a nanesieme naň 1/2 jadovovej plnky.
  • Na to položíme druhý tortový plát, opäť ho pomažeme marmeládou a nanesieme druhú časť jahodovej plnky.
  • Položíme tretí plát a ten potrieme plnkou, ktorú sme si odoložili stranou.
  • Tortu necháme aspoň 1-2 hodiny pred nakrojením oddychovať v chlade.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*