Vyskúšali ste už niekedy bazové kvety piecť v cestíčku? Cestíčko pripomína chuťovo palacinkové cesto a vnútri sa nachádzajú aromatické kvety bazy, trošku neobvyklá ale veľmi chutná dobrota.
Jump to RecipePečené bazové kvety v cestíčku
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
100ml mlieka
1 vajíčko
4PL cukru
3 kopcovité PL hl. múky
bazové kvety (ca. 10-12ks na toto množstvo cestíčka)
150ml oleja
1 vanilkový cukor
Postup
- Začneme tým, že kvety bazy očistíme od hrubých nečistôt, neumývame ich ale inak by stratili peľ, ktorý im dáva chuť a arómu.
- Na cestíčko si zmiešame vajíčko s cukrom a mliekom a potom pridáme múku. Cestíčko by malo byť tekutejšie ako palacinkové.
- Vo vysokej panvici necháme nahrievať olej až je vrelý. Potom namočíme kvet bazy do cestíčka, aby boli jeho kvety kompletne obalené a hneď vložíme do vrelého oleja. Temperujeme na strednej teplote aby sa cesto stihlo tepelne upraviť zvnútra. Asi po 5 minút je proces pečenia ukončený.
- Ešte horúce kvety posypeme trochou vanilkového cukru a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu