Bazové želé

Vôna bazi je neopísateľná, mierne sladká zaváňajúca príchodom leta. Aj produkty vyrobené z tejto zdravej pochúťky si zachovávajú túto skvelú arómu. Toto želé je nenáročné na prípravu a poslúži celoročne či už na priame servírovanie alebo na pečenie. Mojou obľúbenou kombináciou je bazové želé s jablkami vo forme tarte.

Jump to Recipe

Bazové želé

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • ca. 30 kvetov bazy

  • 1.5l vody

  • 1 citrón

  • 1l jablkovej šťavy (alebo vody)

  • 700g želírovacieho cukru (2v1)

Directions

  • Bazové kvety neumývame, len odstránime nadbytočné stonky, či lístky a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme citrón pokrájaný na plátky (keďže sa používa aj šupka tak najlepšie v bio kvalite)
  • Bazou s citrónom necháme 1 deň stáť. Na ďaľší deň tekutinu prelejeme cez sítko vystlaté gázou (tak sa zachytia aj prípadne nečistoty), prilejeme jablkovú šťavu a do studenej zmesi pridáme želírovací cukor.
  • Za občastného miešania varíme až dostane želé hustejšiu konzistenciu (ca. 1 hod.).
    Potom nalejeme do umytých pohárov, uzavrieme vrchnákom a položíme dolu hlavou. Takto necháme vychladnúť, až potom obrátime

Môj tip

  • Alt ak chcete overiť, či má želé správnu konzistenciu, namočte varešku do zmesi a nechajte ju krátko vychladnúť. Ak sa zmes na varešku už lepí a netečie je želé hotové.enatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou:
Bazové želé

Altenatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou

  • Pri malinovej variante postupujeme ako pri bazovom želé, teda necháme najskôr bazu stáť 24hod. a zlejeme cez sítko.
  • Do jablkovej šťavy dáme maliny (250g) a necháme 15min. variť. Rozmixujeme ponorným mixérom a prelejeme cez gázu do bazovej zmesi.
  • Pridáme cukor a necháme variť pri občastnom varení až do zahustenia.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Bazové želé

Vôna bazi je neopísateľná, mierne sladká zaváňajúca príchodom leta. Aj produkty vyrobené z tejto zdravej pochúťky si zachovávajú túto skvelú arómu. Toto želé je nenáročné na prípravu a poslúži celoročne či už na priame servírovanie alebo na pečenie. Mojou obľúbenou kombináciou je bazové želé s jablkami vo forme tarte. Altenatíva […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*