Vôna bazi je neopísateľná, mierne sladká zaváňajúca príchodom leta. Aj produkty vyrobené z tejto zdravej pochúťky si zachovávajú túto skvelú arómu. Toto želé je nenáročné na prípravu a poslúži celoročne či už na priame servírovanie alebo na pečenie. Mojou obľúbenou kombináciou je bazové želé s jablkami vo forme tarte.
Jump to RecipeBazové želé
Course: Pečieme4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
ca. 30 kvetov bazy
1.5l vody
1 citrón
1l jablkovej šťavy (alebo vody)
700g želírovacieho cukru (2v1)
Directions
- Bazové kvety neumývame, len odstránime nadbytočné stonky, či lístky a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme citrón pokrájaný na plátky (keďže sa používa aj šupka tak najlepšie v bio kvalite)
- Bazou s citrónom necháme 1 deň stáť. Na ďaľší deň tekutinu prelejeme cez sítko vystlaté gázou (tak sa zachytia aj prípadne nečistoty), prilejeme jablkovú šťavu a do studenej zmesi pridáme želírovací cukor.
- Za občastného miešania varíme až dostane želé hustejšiu konzistenciu (ca. 1 hod.).
Potom nalejeme do umytých pohárov, uzavrieme vrchnákom a položíme dolu hlavou. Takto necháme vychladnúť, až potom obrátime
Môj tip
- Alt ak chcete overiť, či má želé správnu konzistenciu, namočte varešku do zmesi a nechajte ju krátko vychladnúť. Ak sa zmes na varešku už lepí a netečie je želé hotové.enatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou:
Altenatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou
- Pri malinovej variante postupujeme ako pri bazovom želé, teda necháme najskôr bazu stáť 24hod. a zlejeme cez sítko.
- Do jablkovej šťavy dáme maliny (250g) a necháme 15min. variť. Rozmixujeme ponorným mixérom a prelejeme cez gázu do bazovej zmesi.
- Pridáme cukor a necháme variť pri občastnom varení až do zahustenia.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Bazové želé
Vôna bazi je neopísateľná, mierne sladká zaváňajúca príchodom leta. Aj produkty vyrobené z tejto zdravej pochúťky si zachovávajú túto skvelú arómu. Toto želé je nenáročné na prípravu a poslúži celoročne či už na priame servírovanie alebo na pečenie. Mojou obľúbenou kombináciou je bazové želé s jablkami vo forme tarte. Altenatíva […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]