Vyskúšali ste už niekedy bazové kvety piecť v cestíčku? Cestíčko pripomína chuťovo palacinkové cesto a vnútri sa nachádzajú aromatické kvety bazy, trošku neobvyklá ale veľmi chutná dobrota.
Jump to RecipePečené bazové kvety v cestíčku
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
100ml mlieka
1 vajíčko
4PL cukru
3 kopcovité PL hl. múky
bazové kvety (ca. 10-12ks na toto množstvo cestíčka)
150ml oleja
1 vanilkový cukor
Postup
- Začneme tým, že kvety bazy očistíme od hrubých nečistôt, neumývame ich ale inak by stratili peľ, ktorý im dáva chuť a arómu.
- Na cestíčko si zmiešame vajíčko s cukrom a mliekom a potom pridáme múku. Cestíčko by malo byť tekutejšie ako palacinkové.
- Vo vysokej panvici necháme nahrievať olej až je vrelý. Potom namočíme kvet bazy do cestíčka, aby boli jeho kvety kompletne obalené a hneď vložíme do vrelého oleja. Temperujeme na strednej teplote aby sa cesto stihlo tepelne upraviť zvnútra. Asi po 5 minút je proces pečenia ukončený.
- Ešte horúce kvety posypeme trochou vanilkového cukru a môžeme servírovať.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Pečené bazové kvety v cestíčku
Vyskúšali ste už niekedy bazové kvety piecť v cestíčku? Cestíčko pripomína chuťovo palacinkové cesto a vnútri sa nachádzajú aromatické kvety bazy, trošku neobvyklá ale veľmi chutná dobrota.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept