Jednoduché pečené kuracie kúsky

Americká kuchyňa pozná veľa rôznych spôsobov na prípravu takzvaných “baked drumsticks”. Ja osobne preferujem prípravu, v ktorej nechám najskôr mäso dusiť v trúbe a až na záver ho zapekám. Tak ostane kuracie mäso vnútra krásne šťavnaté a aromatické, zatiaľ čo zvonku má chrumkavú kôrku. Jednoduchý pokrm, ktorý si možno tiež predpripraviť za pár minút deň vopred a potom už len dať zapekať do trúby.

Postup:

  • Kuracie stehná (počítame 1 kus na osobu) najskôr umyjeme a potom dobre osušíme kuchynskou utierkou.
  • Na marinádu si zmiešame 2PL oleja, 1/2PL soli, 1čl čierneho korenie, 1/2PL grilovacieho korenia, 1/2PL sušeného cesnaku, 1/2PL červenej papriky a 1/2PL sušenej cibule. Premiešame.
  • Kuracie prsia dáme do veľkého mikroténového vrecka a nalejeme doňho marinádu. Vrch dobre uzavrieme a všetko dobre premiešame.
  • Marinované stehná položíme s odstupom na pekáč a podlejeme ich malou šálkou vody. Potom do pekáča dáme 5-6 strúčikov cesnaku (aj so šupkou!) a bylinky podľa chuti. Ja osobne preferujem tymián.
  • Pekáč uzavrieme alobalom a necháme pri 200C piecť 50 minút. Potom odstránime alobal a kdo chce dosiahnúť peknú leskú kožu kurčaťa, potrie potvrch malým množstvom marmelády (napríklad slivková) alebo chutney podľa chuti. Ja osobne preferujem cibuľové chutney, ktoré sa chuťovo výborne hodí ku kuraciemu mäsu. Tento krok možno aj vynechať.
  • Na záver pekáč opäť vložíme späť do trúby a necháme ešte 15-20 minút zepekať do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*