Zázvorové keksíky bez váženia

Tradičná britská ale aj americká kuchyňa spracováva v mnohých pokrmoch či nápojoch zázvor. Tento je nielen skvelým prírodným liekom na posilnenie imunity ale tiež dodáva jedlu jedinečnú sviežu arómu. Moje deti tieto keksíky veľmi obľubujú, už surové cesto musím pred nimi schovávať inak by sa ani nestihlo spracovať do keksíkov :). Stále odoberajú testovacie vzorky.

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr. cukru (šálka s objemom 200ml)
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (40g)
  • 1/2 šálky pomletých mandlí
  • 1 kus veľký asi ako palec čerstvého zázvoru
  • 1/2 masla izbovej teploty
  • 1 čl prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme štipku soli a maslo a ďalej šľaháme. Zázvor očistíme od šupky a jemným struhlíkom postrúhame do cesta.
  • Na záver pridáme suché komponenty- pudinogvý prášok, prášok do pečiva, múku a mandle. Všetko prešľaháme.
  • Malou naberačkou na zmrzlinu (alebo pomocou 2 lyžičiek) naberáme cesto a kladieme ho s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Z uvedeného množstva vyjdu 2 plechy s 20ks na 1 plechu.
  • Keksíky pečieme pri 180C ca. 8-10 minút až začnú dostávať peknú hnedastú farbu.
  • Po vybratí z trúby keksíky naskôr necháme dôkladne vychladnúť až potom ich odoberieme z plechu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.