Laskonky sú nielen skvelým spôsobom ako využiť bielky, čo ostali pri pečení ale takisto delikatesa, ktorú možno poznáte len z cukrárne, ale dokážete si ju pripraviť aj doma. A s týmto krok za krokom postupom to určite zvládnete.
Jump to RecipeDomáce laskonky s karamalovou plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
3 bielky
1/2 šálky pomletých orechov
1/2 šálky strúhaného kokosu
1 šálka pr. cukru
4PL kr cukru
120ml mlieka
1 šľahačka v prášku
1čl octu
1Pl kukuričného škrobu
štipka soli
Postup
- Pripravíme si bielka. Oddelíme ich od žĺtkov (nesmie ostať žiadne žĺtko), dáme ich do nerezovej misky a do hrnca dáme zohrievať vodu. K bielkom pridáme 1/2 cukru a štipku soli a keď voda zovrie, dáme nad ňu misku a bielka šľaháme ca 1 minútu. Potom ich odložíme stranou.
- K bielkom pridáme zvyšný cukor a necháme miešať kuchynským robotom ca 8 minút do tuhej peny na najvyššom stupni. Potom pridáme trošku octu a škob a šľaháme ešte minútu.
- Následne primiešame orechy ako aj kokos. Na plech dáme papier na pečenie a na to položíme formu na laskonky ak máte. Do okienok formy nanesieme tenkú vrstvu bielkového snehu a zarovnáme. Ak nemáte formu, tak môžete formovať aj pomocou lyžičky.
- Trúbu nahrejeme. Necháme piecť pri 200C po dobu 2 minút, potom trúbu vypneme a necháme sušiť až do vychladnutia trúby (ca hodinu). Keď sú dobre usušené, dajú sa bez problémov odobrať z papier ana pečenie.
- Zatiaľ či pripravíme plnku. Na to do hrnca cukor a za miešania ho necháme skaramelizovať. Mlieko si nahrejeme a keď cukor dostane správnu farbu tak zalejeme mliekom a miešame až sa karamel roztopí. Potom necháme vychladnúť.
- Keď je karamel s mliekom vychladnutý pridáme práškovú šľahačku a dáme šľahať na najvyšší stupeň až dostaneme tuhú plnku. Tú dáme do cukrárenskej špičky.
- Na záver už len plníme jednotlivé laskonky karamelovou plnkou a na vrch dáme druhy kus laskonky. Takto pripravené necháme v chladničke oddychovať.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Domáce laskonky s karamelovou plnkou, hrnčekový recept
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.