HomePecieme Orechová torta s plnkou z bielej čokolády

Orechová torta s plnkou z bielej čokolády

Posted in : Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Opäť mi mama urobila radosť čerstvou dodávkou vlašských orechov. Bolo treba sa rýchlo do nich pustiť a čo môže byť lepšie využitie ako torta kde sú orechy tak v ceste ako aj v plnke 😉?

Potrebujete na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g pomletých vlašských orechov
  • 100g hl múky
  • 150g kr. Cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Na plnku potrebujete:

  • 350ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 4 PL kr cukru
  • 150g bielej čokolády
  • 200g masla izbovej teploty
  • 50g pomletých vlašských orechov

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov. Spolu so štipkou soli vyšľaháme bielka do tuhého snehu a odložíme ho stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme suché položky- orechy, múku, pudingový prášok a prášok do pečiva a premiešame.
  • Na záver primiešame bielkový sneh a jemne ho zapracujeme aby vzniklo nadýchané cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a necháme ho v predhriatej rúre piecť pri 160C ca 36min.
  • Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť, vyberieme z formy a dvakrát ho prekrojíme aby nám vznikli 3 pláty cesta.
  • Na plnku najskôr uvaríme hustý puding. Na to dáme do hrnca 300ml mlieka zohrievať. Zatiaľ si zmiešame zvyšných 50ml s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme puding a za stáleho miešania varíme ešte ca. 1 minútu.
  • Odložíme stranou a do takéhoto horúceho pudingu pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a vanilkový cukor. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.
  • Keď je puding studený, mixérom doňho zašľaháme maslo izbovej teploty a na záver pridáme pomleté orechy.
  • Plnku si rozdelíme na 3 diely. Najskôr 1/3 potrieme spodný plát torty, na ten položíme druhý plát, opäť dáme plnku a na záver položíme 3 plát cesta a aj ten potrieme zvyšnou plnkou. Takisto potrieme strany torty.
  • Takto pripravenú tortu necháme 2-3 hodiny oddychovať v chlade. Kdo chce môže na záver ešte ozdobiť vrch torty pomletými orechami.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial