Rybí burger- fish burger

Moja svokra pripravovala doma často rybí burger. Spočiatku som túto alternatívu nepoznala, ale u nás doma sa tak ujal, že som to brala ako výborný spôsob ako priviesť deti k jedeniu ryby, ktorá im inak veľmi nechutí. Je to nenáročný recept a okrem toho chutný spôsob ako si doplniť zásoby minerálov a omega 3 kyselín.

Potrebujete:

  • 2-3 rybie filety (napr. treska)
  • 2 vajíčka
  • 1/2 balenia creme Fraiche
  • 4 krajce bieleho chleba (najlepšie toast)
  • 4PL strúhaného parmezánu
  • 1-2ks jarná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • za 2PL posekaných byliniek – petržlen, pažítka, kôpor
  • soľ, čierne korenie
  • strúhanka na obalovanie

Postup:

  • Rybie filety osušíme a ak je potrebné vytlačíme z nich zvyšky vody.
  • Pomocou kuchynského robota rozsekáme rybu na jemnú kašu. Kdo nemá kuchynský robot môže aj nožom pokrájať rybu na jemno. Dáme do misky.
  • Chlieb namočíme do vody a potom z neho vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pridáme k rybe.
  • Takisto do misky pridáme vajíčko, parmezán na jemno pokrájanú cibuľu, rozltačený cesnak a creme Fraiche. Premiešame.
  • Pridáme ešte bylinky a dochutíme všetko soľou a čiernym korením. Zmes by mala byť mierne lepkavá.
  • Komu sa zdá zmes príliš lepkavá, tomu odporúčam pridať trochu strúhanky a takisto pomôže spracovať rybaciu zmes mokrými rukami.
  • Do misky nasypeme strúhanku. Z rybacej zmesy formujeme burgre (fašírky) a tie potom obalujeme v strúhanke.
  • Takto pripravené burgre opečieme na oleji na nízskom ohni z oboch strán do chrumkava (ca. 5 min. na každej strane).
  • Na servírovanie použijeme črstvú žemličku, ktorú natrieme majonézou, položíme burger a ten ozdobíme zeleninou podľa chuti- šalátom, rajčinami, cibuľkou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*