Slávnostné hrnčekové broskyňové rezy s kefírom

Tieto lahodné rezy obsahujú broskyne tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto broskýň môžete takisto použiť aj iné mäkké ovocie ako napríklad nektarinky či marhule. Skvelý nedelný derzert.

Jump to Recipe

Recept

Slávnostné hrnčekové rezy s nektarinkami

Recipe by lydia.argilliCourse: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka

  • 1/2 hrnčeka kr. cukru

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 1/2 hrnčeka oleja

  • 1 vanilkový pudingový prášok

  • 1 hrnček hladkej alebo polohrubej múky

  • 1/2 hrnčeka kefíru

  • Ostatné
  • 1/2 kg broskýň

  • 1 balenie kyslej smotany

  • 2 balenia jemného tvarohu (celkovo 500ml)

  • 4PL pr. cukru

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 balenie drtenej želatíny a 4PL vody

  • 4PL kr. cukru

  • (lieskovce, mäta)

Postup

  • Trúbu si predhrejeme na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
    Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme kefír. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Broskyňe ošúpeme a pokrájame na kocky (2-3ks si ponecháme na ozdobu). Tieto rozložíme rovnomerne po ceste. Pečieme ca. 35 minút. Necháme vychladnúť, potom umiestnime okolo cesta cukrárenskú obruč.
  • V miske zmiešame tvaroh, smotanu, vanilkový a práškový cukor a dobre premiešame. V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí potom pomaly za miešania prilejeme k tvarohovej zmesi. Takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme chladnúť aspoň hodinu.
  • Na záver ošúpeme zvyšné broskyne a pokrájame ich na mesiačiky. Vložíme do hrnca, posypeme kryštálovým cukrom a necháme 5 minút variť. Necháme vychladnúť a potom na každý kus rezov položíme 1 broskyňu. Vďaka vareniu sa nám nepokazí a vydrží čerstvo aj 2-3 dni na rozdiel od čerstvého ovocia. Okrem toho dostane peknú glazúru. Ja som ešte dozdobila lieskovým orieškom a mätou.



Slávnostné hrnčekové broskyňové rezy s kefírom

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*