ako pripravit recepty na obed kuracie maso recepty z kuracieho masa najlepsie recepty kuracie maso

Recept do 15 minút- Kuracie kari s tekvicou

Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.

Potrebujete:

  • 250 g kuracích pŕs
  • 200 g tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnakový strúčik
  • 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
  • 2 PL kečupu
  • 1 červená paprika
  • 100 ml vody/ vývaru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • Soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať/koriander
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
  • Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
  • Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
  • Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
  • Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
  • Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
  • Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
  • V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
  • Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *