ako pripravit recepty na obed kuracie maso recepty z kuracieho masa najlepsie recepty kuracie maso

Recept do 15 minút- Kuracie kari s tekvicou

Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.

Potrebujete:

  • 250 g kuracích pŕs
  • 200 g tekvice
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnakový strúčik
  • 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
  • 2 PL kečupu
  • 1 červená paprika
  • 100 ml vody/ vývaru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • Soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať/koriander
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
  • Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
  • Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
  • Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
  • Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
  • Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
  • Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
  • V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
  • Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*