Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.
Potrebujete:
- 250 g kuracích pŕs
- 200 g tekvice
- 1 cibuľa
- 1 cesnakový strúčik
- 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
- 2 PL kečupu
- 1 červená paprika
- 100 ml vody/ vývaru
- 100 ml kokosového mlieka
- Soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať/koriander
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
- Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
- Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
- Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
- Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
- Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
- Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
- V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
- Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]