Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.
Potrebujete:
- 250 g kuracích pŕs
- 200 g tekvice
- 1 cibuľa
- 1 cesnakový strúčik
- 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
- 2 PL kečupu
- 1 červená paprika
- 100 ml vody/ vývaru
- 100 ml kokosového mlieka
- Soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať/koriander
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
- Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
- Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
- Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
- Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
- Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
- Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
- V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
- Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.

-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]