Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.
Potrebujete:
- 250 g kuracích pŕs
- 200 g tekvice
- 1 cibuľa
- 1 cesnakový strúčik
- 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
- 2 PL kečupu
- 1 červená paprika
- 100 ml vody/ vývaru
- 100 ml kokosového mlieka
- Soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať/koriander
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
- Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
- Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
- Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
- Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
- Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
- Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
- V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
- Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.