Toto jedlo krásne zohreje a zasýti. Okrem toho je jednoduché na prípravu, výborný pokrm na rýchly obed či večeru. Ako príloha sa hodí ryža. Chutný recept na kuracie mäso.
Potrebujete:
- 250 g kuracích pŕs
- 200 g tekvice
- 1 cibuľa
- 1 cesnakový strúčik
- 1-2 čl červenej kari pasty (pozor, je dosť štipľavá, treba dozírovať obozretne)
- 2 PL kečupu
- 1 červená paprika
- 100 ml vody/ vývaru
- 100 ml kokosového mlieka
- Soľ, čierne korenie
- Petržlenová vňať/koriander
- 1 čl citrónovej šťavy
- 1 PL zemiakového škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pruhy. Osolíme.
- Tekvicu umyjeme (kdo chce môže ošúpať, ja v tomto pokrme nešúpem lebo tak drží tekvica lepšie tvar), vnútro vyberieme a pokrájame na kocky velkosti ca. 1,5×1,5cm.
- Na oleji najskôr krátko opečieme tekvicové kocky zo všetkých strán, osolíme ich a odložíme bokom.
- Potom v tej istej panvici opečieme cibuľu, kuracie prsia, pokiaľ mäso dostane zlatistú farbu.
- Vrátime tekvicové kocky, okoreníme čiernym korenim a pridáme kari pastu a kečup.
- Pridáme roztlačený cesnak, vodu/ vývar a prikryté necháme dusiť na miernom ohni 15 minút.
- Prilejeme kokosové mlieko a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, prípadne čili, komu je málo pikantné.
- V troche studenej vody rozmiešame zemiakový škrob a vlejeme do pokrmu, zamiešame aby sa omáčka zahustila.
- Pred servírovaním posypeme čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, prípadne červenou paprikou pokrájanou na drobno.

-
Timemanagement tip 2 – Akú roľu hrá naša myseľ pri výchove detí
Aké pocity máte, keď sa vás niekto opýta či si vychutnávate byť mama? Poviete automaticky, že je to skvelé alebo skôr si pomyslíte, že ste si to akosi inak predstavovali, alebo máte pocit, že padáte z nôh? Azda každá z mám sa už ocitla v niektorej z týchto pocitových fázach. […]
-
Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice
Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice. Suroviny: Postup:
-
Jablkové kysnuté lievance
Jablkvoé lievance sú chutnou obmenou klasických lievancov. Aby jablká počas pečenia rýchlo dosiahli správnu konzistenciu je dobre ich buď na jemno postrúhať alebo pokrájať na maličké kúsky. Kdo chce môže tiež pridať škoricu na dochutenie prípadne na jemno pomleté orechy do cesta. Chutia skvelo. Suroviny na lievance: Postup: