nepeceny dezert tekvica puding zdravy recept pre deti

Tekvicový lahodný krém

Tento krém opäť dokazuje aká rôznorodá tekvica môže byť. Výborná aj ako sladký dezert. Tentoraz som ako testerov chutnosti zobrala manžela a jeho 3 priateľov, ktorí boli u nás na návšteve a ktorí by určite úmyselne “zdravé” dezerty nechceli, takže som im neprezradila, čo jedia. A čuduj sa svete, všetky poháre sa mi vrátili vylýzané naspäť 😁. Ani sa nebolo treba spýtať, či chutilo ☺️. Chutný recept na zdravý dezert.

Na krém potrebujete:

  • 1 maslovú tekvicu (alebo hokkaido) ca. 750g
  • 3 PL cukru
  • 1 čl škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 ml vody
  • 1 balenie (40g) vanilkového pudingu alebo rovnaké množstvo kukuričného škrobu
  • 250g sójového jogurtu (alternatívne bieleho jogurtu pre nevegánsku verziu)

Okrem toho:

  • 200g Kakaové keksíky (vegán)

Postup:

  • Tekvicu očistíme, vnútro vyberieme a aj so šupkou pokrájame na rovnako veľké kocky.
  • Tieto dáme do hrnca spolu s vodou a cukrom a necháme variť 15-20 minút do mäkka.
  • Potom rozmixujeme horúcu ponorným mixérom do hladkej kaše. Dochutíme škoricou.
  • V 2 lyžickách vody rozmiešame škrob alebo pudingový prášok a zmes vlejeme ešte do horúcej tekvicovej kaše a dobre premiešame aby sa zmes zahustila.
  • Keď kaša trochu vychladne, primiešame ešte sójový alebo iný rastlinný jogurt.
  • Do sáčku dáme keksíky a tieto valčekom na cesto rozdrvíme. Potom keksíkovú zmes nasypeme na dno pohára.
  • Na to nalejeme časť tekvicovej kaše a opäť dáme keksíky a na záver tekvicovú zmes.
  • Takto pripravené poháre necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.