Možno sa vám zdá tekvica vrámci dezertu zvláštna, ale nebojte sa, uvarená s cukrom a s trochou škorice je tekvica delikatesa. V USA sú známe pumkin pies ktoré sa pripravujú z tekvicového pyré a to ma inšpirovalo k tomuto chutnému dezertu.
Jump to RecipeTekvicové tiramissu
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 balenia dlhých piškót
250g mascarpone alebo Philadelphia syru
50g pr. cukru
250g jemného tvarohu
1 veľká maslová tekvica alebo hokkaido
4PL kr cukru
50ml vody
1 celá škorica + mletá škorica na posypanie
250ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač
mlieko
Postup
- Začneme tým, že si prichystáme základný krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor a premiešame.
- Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu.
- Tekvicu ošúpeme ak sa dá, pokrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s cukrom, celou škoricou a vodou variť na ca. 30 minút do mäkka. Potom vyberieme škoricu a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Necháme vychladnúť.
- Začneme vrstviť. Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme 1/2 tekvicovej vrstvy a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje druhá vrstva piškót opäť namočených v mlieku, zvyšná plnka a tekvicová vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.
Ďalšie recepty
Tekvicové tiramissu
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Tekvicové tiramissu
Možno sa vám zdá tekvica vrámci dezertu zvláštna, ale nebojte sa, uvarená s cukrom a s trochou škorice je tekvica delikatesa. V USA sú známe pumkin pies ktoré sa pripravujú z tekvicového pyré a to ma inšpirovalo k tomuto chutnému dezertu.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept