Tieto lahodné rezy obsahujú broskyne tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto broskýň môžete takisto použiť aj iné mäkké ovocie ako napríklad nektarinky či marhule. Skvelý nedelný derzert.
Jump to RecipeRecept
Slávnostné hrnčekové rezy s nektarinkami
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
1/2 hrnčeka kr. cukru
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnčeka oleja
1 vanilkový pudingový prášok
1 hrnček hladkej alebo polohrubej múky
1/2 hrnčeka kefíru
- Ostatné
1/2 kg broskýň
1 balenie kyslej smotany
2 balenia jemného tvarohu (celkovo 500ml)
4PL pr. cukru
1 vanilkový cukor
1 balenie drtenej želatíny a 4PL vody
4PL kr. cukru
(lieskovce, mäta)
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme kefír. Vypracujeme hladké cesto. - Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Broskyňe ošúpeme a pokrájame na kocky (2-3ks si ponecháme na ozdobu). Tieto rozložíme rovnomerne po ceste. Pečieme ca. 35 minút. Necháme vychladnúť, potom umiestnime okolo cesta cukrárenskú obruč.
- V miske zmiešame tvaroh, smotanu, vanilkový a práškový cukor a dobre premiešame. V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí potom pomaly za miešania prilejeme k tvarohovej zmesi. Takto pripravenú plnku nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Necháme chladnúť aspoň hodinu.
- Na záver ošúpeme zvyšné broskyne a pokrájame ich na mesiačiky. Vložíme do hrnca, posypeme kryštálovým cukrom a necháme 5 minút variť. Necháme vychladnúť a potom na každý kus rezov položíme 1 broskyňu. Vďaka vareniu sa nám nepokazí a vydrží čerstvo aj 2-3 dni na rozdiel od čerstvého ovocia. Okrem toho dostane peknú glazúru. Ja som ešte dozdobila lieskovým orieškom a mätou.
Ďalšie recepty
Slávnostné hrnčekové broskyňové rezy s kefírom
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Slávnostné hrnčekové broskyňové rezy s kefírom
Tieto lahodné rezy obsahujú broskyne tak v ceste ako aj na vrchu rezov. Nielen, že vyzerajú lahodne ale aj naozaj lahodné sú, doslova sa rozplývajú na jazyku. Namiesto broskýň môžete takisto použiť aj iné mäkké ovocie ako napríklad nektarinky či marhule. Skvelý nedelný derzert.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]