Tento recept vznikol na podnet môjho manžela, ktorý si z detstva pamätal palacinky plnené karamelizovanými jablkami ako mu ich pripravovala jeho babka. Dlho som skúšala rôzne varianty, až som našla takú, ktorá mu pripomenula túto pochúťku z detstva.
Jump to RecipeRecept
Karamelizované jablká
Course: Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg jabĺk
4PL kr cukru
50ml vody
koreniny – škorica, klinčeky, aníz
1PL citrónovej šťavy
Postup
- Začneme tým, že si jablká ošúpeme, prekrojíme na osminky a vyberieme jadierka. pokvapkáme citrónom aby nám nezhnedli.
- Do hrnca dáme cukor, ktorý pomaly krúživimi pohybmi hrnca nahrievame. Nemiešame. o tom, ako správne pripraviť karamel si môžete prečítať aj tu.
- Akonáhle začne cukor hnednúť a karamelizovať, prilejeme trochu vody a do tejto zmesky kladieme naše pripravené jablká. Ak sa vytvoria hrudky, nič sa nedeje, počas varenia sa zvyknú rozpustiť.
- Už len pridáme koreniny – ja som zvolila celú škoricu a aníz- a varíme do zmäknutia jabĺčok ca. 15 minút na nízkom ohni v uzavretom hrnci. Po vychladnutí servírujeme.
Ďalšie recepty
Karamelizované jablká
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Karamelizované jablká
Tento recept vznikol na podnet môjho manžela, ktorý si z detstva pamätal palacinky plnené karamelizovanými jablkami ako mu ich pripravovala jeho babka. Dlho som skúšala rôzne varianty, až som našla takú, ktorá mu pripomenula túto pochúťku z detstva.Recept na palacinky nájdete tuPALACINKYRecept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]