Tieto rezy sú fantastickou kombináciou šťavnatej hrnčekovej piškóty a lahodnej čokoládovej šľahačky. Všetko veľmi nenáročné na prípravu a dokonca aj bez váženia. Ak hľadáte zákusok ktorý vyzerá ako z cukrárne ale vy s ním budete mať minimum roboty tak je to výborný recept pre vás.
Recept
Hrnčekové čokoládové rezy
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)
2 šálky hl. múky
1 šálka bieleho jogurtu
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
4PL kakaa
2Pl instantnej kávy (Caro)
1 šálka vlažného mlieka (na poliatie)
- Plnka
300ml šľahačkovej smotany
1Pl kakaa
3PL pr. cukru
1 stužovač smotany
1 vanilkový cukor
250g mascarope alebo jemného krémovitého syru
Tmavé kakao na posypanie
Postup
- Začneme prípravou piškótového cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku jogurtu.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom, kávovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (plech na zákusky 33*30cm). Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. - Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.
- Na plnku si dáme do misky šľahačkovú smotanu, stužovač, kakao, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme minút na najvyššom stupni až dosiahneme pevnú penu, ktorá dobre drží tvar. Primiešame k tomu mascarpone. Plnku nanesieme na piškótu a zarovnáme.
- Povrch už len pomocou sítka rovnomerne posypeme kakaom a necháme aspoň 4 hodiny oddychovať predtým, než rezy nakrojíme prípadne ozdobíme.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Hrnčekové čokoládové rezy s kávou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.