Zimný cheesecake z medovníkov

Ak vám ostanú po vianociach medovníky či perníky, ktoré nikdo nechce jesť, môžete z nich pripraviť tento chutný cheesecake zo zimnými arómami. Plnka je kombinácia tvarohovej zmesi a bielej čokolády, k tomu želatína z granatového jabĺčka a samozrejme aromatický perníkový základ.

Potrebujete:

  • 250g perníkov alebo iného suchého vianočného pečiva
  • 100g masla izbovej teploty
  • 1čl škorice

Na plnku:

  • 500g jemného tvarohu
  • 100g roztopenej bielej čokolády
  • 3 vajíčka
  • 100g kr. Cukru
  • 200g jemného krémovitého syru
  • 40g (1 balenie) pudingového vanilkového prášku

na polevu:

  • 250ml vody/šťavy z malín
  • 1 balenie tortového červeného želé
  • 1 granátové jabĺčko

Postup:

  • Perníky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
  • Pridáme maslo a škoricu a vymiesime rukami do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Takto pripravené ho dáme krátko do chladničky zatiaľ či si pripravíme plnku.
  • Pripravíme si plnku. Na to necháme nad parou roztopiť bielu čokoládu. Tú potom premiešame s tvarohom.
  •  Pridáme vajíčka, cukor, kremovitý syr a jedno balenie pudingového prášku. Premiešame spolu a vylejeme na predchladené cesto. Pečieme spolu pri 160C ca. 45 min. Potom necháme cheesecake vychladnúť.
  • Na polevu zmiešame malinovú šťavu (alebo vodu) s tortovým želé a za stáleho miešame zohrievame až zmes stuhne.
  • Na Cheesecake rovnomerne rozdelíme granátové jabĺčko a naňho nalejeme polevu. Necháme aspoň hodinu v chlade tuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*