Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

Tieto rezy sú fantastickou kombináciou šťavnatej hrnčekovej piškóty a lahodnej čokoládovej šľahačky. Všetko veľmi nenáročné na prípravu a dokonca aj bez váženia. Ak hľadáte zákusok ktorý vyzerá ako z cukrárne ale vy s ním budete mať minimum roboty tak je to výborný recept pre vás.

Recept

Hrnčekové čokoládové rezy

Recipe by lydia.argilliCourse: Hrnčekové recepty, Pečieme
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 300ml)

  • 2 šálky hl. múky

  • 1 šálka bieleho jogurtu

  • 1 balenie vanilkového cukru

  • 1 balenie prášku do pečiva

  • 1/2 šálky oleja

  • 4PL kakaa

  • 2Pl instantnej kávy (Caro)

  • 1 šálka vlažného mlieka (na poliatie)

  • Plnka
  • 300ml šľahačkovej smotany

  • 1Pl kakaa

  • 3PL pr. cukru

  • 1 stužovač smotany

  • 1 vanilkový cukor

  • 250g mascarope alebo jemného krémovitého syru

  • Tmavé kakao na posypanie

Postup

  • Začneme prípravou piškótového cesta. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku jogurtu.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom, kávovým práškom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
    Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (plech na zákusky 33*30cm). Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
  • Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť.
  • Na plnku si dáme do misky šľahačkovú smotanu, stužovač, kakao, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme minút na najvyššom stupni až dosiahneme pevnú penu, ktorá dobre drží tvar. Primiešame k tomu mascarpone. Plnku nanesieme na piškótu a zarovnáme.
  • Povrch už len pomocou sítka rovnomerne posypeme kakaom a necháme aspoň 4 hodiny oddychovať predtým, než rezy nakrojíme prípadne ozdobíme.


Hrnčekové čokoládové rezy s kávou

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*