Pečené šampiňóny

Posted in : Bezmäsité jedlá, Recepty do 15 minút on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Odkedy som pred rokmi vyskúšala takto pripravené šampiňóny, už som nikdy inak ani nechcela. Tieto nemajú nič spoločné s rozvarenými a gumovými šampiňónmi, aké mnohokrát nájdeme v pokrme. Sú šťavnaté, plné aróm a majú dobrú konzistenciu. Podávané s ryžou sú pre mňa plnohodnotným hlavným jedlom, mäso mi vôbec nechýba.

Potrebujete:

  • 1 balenie šampiňónov (10-12 väčších hlavičiek)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3-4 Pl oleja
  • 1 čl čili
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Šampiňónom odkrojíme nožičku tak aby bola táto za rovno s hubou. Potom hríby očistíme. Ja osobne ich biele šampiňóny aj šúpem, ale stačí kefkou očistiť šupku.
  • Potom panvicu nahrejeme, pridáme trochu oleja a šampiňóny 3 minúty opekáme do zlatista, potom otočíme, hríby osolíme, okoreníme a pečieme ešte ďaľšie 3 minúty.
  • Medzitým si pripravíme marinádu. Na to do misky nalejeme olej, do neho pretlačíme cesnak a pridáme čili. Petežlenovú vňať (zhruba za malú šálku) posekáme na drobno a pridáme k marináde. Premiešame.
  • Ešte horúce šampiňóny vložíme do marinády a dobre ich v nej obalíme. Takto pripravené ich môžeme hneď servírovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.