hrncekovy recept bez vazenia recept na pecenie co z banana banananovy chlieb bez vajicka vegan

Hrnčekový kakaový aromatický banánový chlieb (banana bread), vegan

Tento banana bread je taký jednoduchý a chutí skvelo, pekne nadýchaný ako perinka. A to všetko bez vajíčka. Postačí vám zopár zrelých banánov a pár surovín, ktoré máte určite bežne doma a už si môžete pochutnať na tejto dobrote. Vážiť tiež nemusíte, je to hrnčekový recept. Stačí vám hrnček a objemom 100ml. K receptu pripravím tiež video, nájdete ho na konci receptu.

Suroviny:

  • 3 zrelé banány (ca. 450g)
  • 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
  • 1 Pl citrónovej šťavy
  • 1 šálka kakaa
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky múky
  • 1 Pl ďatlového sirupu (takisto môžete pokrájať namiesto 5 sušených ďatlí na drobno)
  • 1 balenie (40g) kakaového pudingového prášku
  • 1/2 šálky rastlinného oleja alebo rozpusteného kokosového tuku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 šálka mandlí posekaných na drobno
  • 1 čl vanilkového cukru
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl sušeného zázvoru
  • 1 Pl perníkového korenia
  • Štipka soli

Na polevu potrebujete:

  • 1/2 šálky vody
  • 2 Pl cukru
  • 2 Pl kokosového tuku
  • 2 Pl kakaa

Postup:

  • Banány pokrájame na plátky a vložíme do misky spolu s cukrom. Pridáme citrónovú šťavu, potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
  • K banánovej zmesy pridáme múku, kakao, prášok do pečiva, pudingový prášok a olej.
  • Potom pridáme ďatlový sirup (alebo posekané ďatle)- dodajú cestu krásne karamelovú chuť.
  • Cesto dochutíme škoricou, vanilkou, sušeným zázvorom a perníkovým korením ako aj soľou.
  • Na záver primiešame posekané mandle (zopár si odložíme na ozdobu).
  • Cesto nalejeme do vymastenej nádoby na pečenie a pečieme pri 160°C po dobu ca. 45 minút. Keď je cesto hotové, pekne vonia.
  • Pred vyklopením z formy necháme kompletne vychladnúť.
  • Na polevu dáme do hrnčeka vodu, kakao, kokosový tuk a cukor a zohrievame za miešania až dostane poleva sirupovitú konzistenciu.
  • Polevu nalejeme na vychladnutý chlebík a povrch posypeme mandľami. Necháme pol hodinu stuhnúť v chlade, potom skladujeme v uzavretej nádobe.
  • Takto uskladnený chutí aj po 5. dňoch

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.