recept polievka bezmasite rajciny recept na obed na varenie ako pripravit

Krémovitá paradajková polievka

Táto paradajková polievka je rýchla na prípravu a veľmi intenzívna chuťou a arómou. Dá sa pripraviť z čerstvých rajčín alebo aj z rajčinovej šťavy- passaty.

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 750g rajčinovej šťavy passata/1kg rajčín
  • 1 l vody/ vývaru
  • 1 mrkva
  • 1/4 zeleru
  • 1 bobkový list
  • Strúčik cesnaku
  • 1 čl cukru
  • soľ, čierne korenie
  • 1Pl sušených byliniek (oregáno, tymián, bazalka)

Postup

  • Na oleji opražíme 1 cibuľu pokrájanú na kocky do zlatista. Posypeme múkou a premiešame.
  • Pridáme rajčiny pokrájane na menšie kusy alebo passatu ako aj vodu prípadne vývar.
  • Následne vložíme do polievky mrkvu a kus celeru pokrájanú na drobno.
  • Okrem toho pridáme soľ, čierne korenie, 1 bobkový list, strúčik cesnaku v celku, cukor a bylinky.
  • Necháme spolu variť 15-20 minút
  • Potom bobkový list z polievky vybrieme a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Ak ste polievku varili z celých rajčín, je dobré túto tiež prepasírovať cez sítko.
  • Servírujeme s toastovaným chlebom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.