Skvelý tarte, ktorý kombinuje intenzívnu chuť fíg s krémovitou čokoládovou plnkou a krehkým maslovým kakaovým cestom. Nebudete sa ho vedieť dojesť.
Jump to RecipeČokoládový tarte s figami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 vajíčko
250g hl.múky
50g pr. cukru
125g mäkkého masla
2PL kakaa
štipka soli
- Plnka
200ml šľahačkovej smotany
200g tmavej čokolády
5-6ks fíg
(čokoládové lupienky na ozdobu)
Postup
- Do misky dáme múku, kakao, vajíčko, maslo a cukor a vypracujeme rukami hladké cesto. To zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky.
- Cesto vyberieme z chladničky a medzi 2 papiermi na pečenie ho vygúľame na i niečo väčší polomer ako naša forma na pečenie. Ja používam tarte formu ale takisto je možné použiť aj tortovú formu. V oboch prípadoch formu vymastíme, preklopíme na ňu vygúľané cesto a rovnomerne vtlačíme do formy. Prebytočné cesto odstránime nožom.
- Potom cesto prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme (keramickým) hráškom a necháme takto piecť pri 180C ca. 25-30 minút do chrumkava. Potom odstránime hrášok a papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Smotanu zohrejeme. Čokoládu pokrájame na drobno, pridáme do horúcej šľahaškovej smotany a miešame, až sa čokoláda roztopí. Nanesieme na vychladnuté cesto.
- Figy pokrájame na plátky a pokrájame ich na vrch čokoládovej plnky. Takto pripravené necháme tuhnúť ca 1-2 hodiny v chlade.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čokoládový tarte s figami
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.