Špenátová roláda bez váženia

Táto slaná roláda je nielej výborná ale aj mimoriadne pekná na pohľad svojou kombináciou sýto zelenej farby s bielou. Jej príprava je nenáročná a celkom bez váženia, postačí vám 1 hrnček s objemom 250ml.

Na cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 šálka špenátu (mrazený)
  • 1čl prášku do pečiva
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie (250g) jemného krémovitého syru (napr. Lučina)
  • 1-2 strúčiky cesnaku/postrúhaného chrenu
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 šálka (ca50g) postrúhaného tvrdého syru (gouda)
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme smotanu.
  • Mrazený špenát rozmrazíme a v sítku vytlačíme prebytočnú tekutinu. Špenát pridáme k vajíčkam.
  • Zmes zahustíme múkou, pridáme prášok do pečiva a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme pri 160°C ca 15 minút do zlatista.
  • Kuchynskú utierku si namočíme a položíme na pracovnú dosku. Ešte horúce cesto aj s papierom na pečenie položíme na mokrú utierku a zarolujeme. Takto necháme vychladnúť. Potom odstránime utierku aj papier na pečenie.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s trochou kyslej smotany, dochutíme soľou, čiernym korením a buď sa rozhodneme pre verziu s cesnakom alebo s chrenom. Potom pridáme postrúhaný syr a dobre premiešame.
  • Plnku opatrne nanesieme na cesto a rozotrieme. Potom ho zatočíme a dáme aspoň na hodinu tuhnúť do chladu.
  • Na záver pokrájame na 1cm hrubé pláty.

Môj tip- kdo chce môže pre dodatočnú chuť pridať do plnky na drobno pokrájaného údeného lososa.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Zelené fazuľové lúsky s hovädzím mäsom

    Chutné a aromatické jedlo, ktoré je vďaka pridanému hovädziemu mletému mäsu aj sýte. Celý pokrm si pripravíte pomalým dusením len v 1 panvici, takže skutočne nenáročné a bez zbytočného riadu. Výbornou prílohou je napríklad ryža. Recept


  • Šťavnaté kuracie špízy

    Šťavnaté kuracie špízy

    Kuracie prsia možno pripraviť vskutku rýchlo, u nás doma je okrem prípravy kuracích pŕs na prírodno obľúbená aj príprava formou špízou. To skvelé na nich je, že môžete ich obohatiť o akúkoľvek zeleninu, ktorá vám chutí a takisto môžete tak deťom prepašovať dodatočnú porciu zeleniny do ich stravy.


  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*