Špenátová roláda bez váženia

Táto slaná roláda je nielej výborná ale aj mimoriadne pekná na pohľad svojou kombináciou sýto zelenej farby s bielou. Jej príprava je nenáročná a celkom bez váženia, postačí vám 1 hrnček s objemom 250ml.

Na cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 šálka špenátu (mrazený)
  • 1čl prášku do pečiva
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie (250g) jemného krémovitého syru (napr. Lučina)
  • 1-2 strúčiky cesnaku/postrúhaného chrenu
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 šálka (ca50g) postrúhaného tvrdého syru (gouda)
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme smotanu.
  • Mrazený špenát rozmrazíme a v sítku vytlačíme prebytočnú tekutinu. Špenát pridáme k vajíčkam.
  • Zmes zahustíme múkou, pridáme prášok do pečiva a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme pri 160°C ca 15 minút do zlatista.
  • Kuchynskú utierku si namočíme a položíme na pracovnú dosku. Ešte horúce cesto aj s papierom na pečenie položíme na mokrú utierku a zarolujeme. Takto necháme vychladnúť. Potom odstránime utierku aj papier na pečenie.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s trochou kyslej smotany, dochutíme soľou, čiernym korením a buď sa rozhodneme pre verziu s cesnakom alebo s chrenom. Potom pridáme postrúhaný syr a dobre premiešame.
  • Plnku opatrne nanesieme na cesto a rozotrieme. Potom ho zatočíme a dáme aspoň na hodinu tuhnúť do chladu.
  • Na záver pokrájame na 1cm hrubé pláty.

Môj tip- kdo chce môže pre dodatočnú chuť pridať do plnky na drobno pokrájaného údeného lososa.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


  • Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*