Špenátová roláda bez váženia

Táto slaná roláda je nielej výborná ale aj mimoriadne pekná na pohľad svojou kombináciou sýto zelenej farby s bielou. Jej príprava je nenáročná a celkom bez váženia, postačí vám 1 hrnček s objemom 250ml.

Na cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 šálka špenátu (mrazený)
  • 1čl prášku do pečiva
  • 2 PL kyslej smotany
  • soľ, čierne korenie

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie (250g) jemného krémovitého syru (napr. Lučina)
  • 1-2 strúčiky cesnaku/postrúhaného chrenu
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 šálka (ca50g) postrúhaného tvrdého syru (gouda)
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme smotanu.
  • Mrazený špenát rozmrazíme a v sítku vytlačíme prebytočnú tekutinu. Špenát pridáme k vajíčkam.
  • Zmes zahustíme múkou, pridáme prášok do pečiva a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme pri 160°C ca 15 minút do zlatista.
  • Kuchynskú utierku si namočíme a položíme na pracovnú dosku. Ešte horúce cesto aj s papierom na pečenie položíme na mokrú utierku a zarolujeme. Takto necháme vychladnúť. Potom odstránime utierku aj papier na pečenie.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s trochou kyslej smotany, dochutíme soľou, čiernym korením a buď sa rozhodneme pre verziu s cesnakom alebo s chrenom. Potom pridáme postrúhaný syr a dobre premiešame.
  • Plnku opatrne nanesieme na cesto a rozotrieme. Potom ho zatočíme a dáme aspoň na hodinu tuhnúť do chladu.
  • Na záver pokrájame na 1cm hrubé pláty.

Môj tip- kdo chce môže pre dodatočnú chuť pridať do plnky na drobno pokrájaného údeného lososa.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *