Orechová torta s Giotto plnkou

Pralinky Giotto s lieskovcovou príchuťou lieskovcov sú nielen pekné na pohľad ale tiež skvelé na dekorovanie zákuskov či tort. V tejto torte sa však nespĺňajú len dekoratívne účely ale sa tiež nachádzajú v plnke. Výborný zákusok pre všetkých milovníkov orechov.

Potrebujete na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 150g pomletých vlašských orechov
  • 100g hl múky
  • 150g kr. Cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1/2 balenia prášku do pečiva

Na plnku potrebujete:

  • 350ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 4 PL kr cukru
  • 100g masla izbovej teploty
  • 1 balenie giotto praliniek

Okrem toho:

  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 1, stužovač smotany
  • 2 balenia giotto praliniek na ozdobu
  • Prípadne mandle/lieskovce na ozdobu že

Postup:

  • Bielka oddelíme od žĺtkov. Spolu so štipkou soli vyšľaháme bielka do tuhého snehu a odložíme ho stranou.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme suché položky- orechy, múku, pudingový prášok a prášok do pečiva a premiešame.
  • Na záver primiešame bielkový sneh a jemne ho zapracujeme aby vzniklo nadýchané cesto.
  • Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a necháme ho v predhriatej rúre piecť pri 160C ca 36min.
  • Potom necháme cesto dôkladne vychladnúť, vyberieme z formy a cesto prekrojíme aby nám vznikli 2 pláty cesta.
  • Na plnku najskôr uvaríme hustý puding. Na to dáme do hrnca 300ml mlieka zohrievať. Zatiaľ si zmiešame zvyšných 50ml s pudingovým práškom a cukrom. Keď mlieko zovrie, vlejeme puding a za stáleho miešania varíme ešte ca. 1 minútu.
  • Odložíme stranou a necháme vychladnúť. Keď je puding studený, mixérom doňho zašľaháme maslo izbovej teploty. Pralinky giotto necháme v obale a viac krát po ních pobúchame aby sa rozlámali na kúsky. Potom obal otvoríme a pralinky pridáme k pudingovej zmesy, premiešame.
  • Okolo spodného cesta umiestnime cukrárenskú obruč. Nanesieme 1/2 plnky. Potom položíme vrchné cesto a nanesieme zvyšnú plnku. Takto pripravenú tortu necháme aspoň 2-3 stáť v chlade.
  • Na záver vyšľaháme smotanu so stužovačom do tuha a pomocou cukrárenskej špičky ozdobíme tortu. Na šľahačkové špičky poukladáme pralinky, prípadne dozdobíme tortu madľami či lieskovcami.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*