Túto polievku pripravovala u nás moja stará mama a neskôr aj mama. Keďže u nás doma sa zaobchádzalo zo smotanou veľmi šetrne, väčšinou sa varila táto polievka len z mliekom, ale ak chcete dosiahnuť viac krémovitosti, kľudne siahnite po sladkej smotane.
Jump to RecipeRecept
Fazuľová polievka z fazuľových lúskov na kyslo
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500g mladých fazuliek (bielych)
5-6 zemiakov
2l vody/vývaru
1 kocka cukru
100 ml mlieka alebo sladkej smotany
2PL múky
1-2čl octu
čerstvý kôpor
soľ, čierne korenie, rasca, 1 bobkový list
Postup
- Fazuľu umyte a odrežte jej konce. Potom zvyšok fazule nakrájajte na približne 3 mm hrubé kúsky.
- Fazuľu zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, soľ, drvenú rascu a bobkový list a necháme variť 20 minút do mäkka-
- Potom pridáme cukor a čierne korenie. V mlieku dobre rozšľahajte hladkú múku (zemiakový škrob) a zmes vlejeme cez sito do polievky.
- Za stáleho miešania ju necháme zovrieť. Nakoniec ochutíme nadrobno nasekaným kôprom a 1 – 2 PL octu podľa chuti.
Ďalšie recepty
Fazuľová polievka z fazuľových lúskov na kyslo
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Fazuľová polievka z fazuľových lúskov na kyslo
Túto polievku pripravovala u nás moja stará mama a neskôr aj mama. Keďže u nás doma sa zaobchádzalo zo smotanou veľmi šetrne, väčšinou sa varila táto polievka len z mliekom, ale ak chcete dosiahnuť viac krémovitosti, kľudne siahnite po sladkej smotane.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]